Spetterend Watersportfestival

Aan de Oud Loosdrechtsedijk nr. 117 vindt op 19 en 20 juni het Watersportfestival plaats op het terrein van Jachthaven het Anker en van daaruit op de Loosdrechtse Plassen. Net als vorig jaar zijn het twee prachtige dagen, waarin bezoekers alle aspecten van de watersport kunnen ontdekken, ervaren en beleven. En dat allemaal op de twee langste dagen van het jaar, het weekend waarop de zomer begint!

Botenshow en watersportbeurs
Op het buitenterrein en in de overdekte watersportbeurs van Jach­t­haven Het Anker kunnen bezoekers onder meer kennis maken met verschillende aspecten van de watersport: sloepen, zeilboten, sportboten, kano's, klassieke schepen, de bruine vloot en zelfs meerdere indrukwekkende sleepboten. Verder wordt er watersportkleding en sportvisattributen verkocht en geven zeilmakers, touwknopers, de brandweer, braderie, talloze (jazz) musici en shantykoren acte de présence. Varen is een ‘Lifestyle‘ en wie het eenmaal heeft gedaan is meestal verkocht. Op de botenshow wordt dit uitbundig getoond.

Gratis rondvaarten
Maar u kunt ook vanuit de haven van Het Anker met Natuurmonumenten op ontdekkingstocht over de Loosdrechtse Plassen, of een rondvaart maken met een klassiek stoomschip. Wat dacht je van snelvaren op een RIB of waterskien en wakeboarden op de plas? Het is allemaal mogelijk. Of een kijkje nemen op het eiland Robinson Crusoë inclusief een rondleiding en uitleg over de watersportmogelijkheden voor mensen met een handicap. Verder varen er gratis watertaxi's waarmee u lekker even het water op kunt.

Proefvaarten en demonstraties
Er zijn talloze schitterende sloepen, motor- en zeilboten op de wal of in de haven te bezichtigen. Met een aantal kunt u zelfs een proefvaart maken. Er vinden duikdemonstraties van de brandweer plaats, de Nederlands kampioenen wakeboarden laten hun speciale trucks zien op een schans in de haven, zeilles krijgen behoort tot de mogelijkheden en je kan zelfs duiken met PADI instructeurs.

Kinderen en activiteiten
Ook aan de kinderen is gedacht. Van jong tot oud, gratis schminken, speurtocht, en springkussens tot een proefles wakeboarden op Loosdrecht. Wedstrijden fokhijsen, een hindernisbaan met de scouting, er is meer dan genoeg te doen.

Horeca en muziek waaronder jazz
Natuurlijk zijn er podia en is er continue livemuziek. Bovendien is er een schitterend horecapaviljoen en is ook aan een poffertjeskraam gedacht. De haringkraam, ijscoman en palingroker maken deze spetterende watersportdagen compleet.

Toegang en parkeren zijn gratis.

Het Watersportfestival 2010 is echt een must voor alle liefhebbers! Kijk daarom snel op www.watersportfestival.nl.

terug