Mulder 72 Convertible, het vlaggenschip onder de Convertibles

Na het opleveren van een Mulder 92 Flybridge aan een eigenaar uit Egypte vorige maand, heeft Mulder Shipyard recent de opdracht gekregen voor de bouw van een "Mulder 72 Convertible". Dit jacht zal worden gebouwd voor een opdrachtgever uit Duitsland. Het jacht is gebaseerd op de Mulder 68 Convertible, maar is iets groter. Over alles meet het jacht 22.00 meter.

Mulder Shipyard heeft reeds verschillende 68 voet Convertible jachten gebouwd. Deze nieuwe Convertible is wederom een bijzonder jacht met een doordachte layout. Het jacht is ontworpen door Guido de Groot. De afwerking van het moderne interieur is in nauwe samenwerking met de eigenaar gekozen. In het achterschip komt een owners cabin en in het voorschip een VIP cabin. De hutten hebben eigen toilet en douche. Tevens is er in het achterschip een crew-cabin met eigen toilet en douche.

Het exterieur wordt uitgevoerd met een donkerblauwe romp en een off-white opbouw. Dit wordt gecombineerd met een Estek dek en verschillende RVS accessoires. In het achterschip heeft het jacht een riante tendergarage die hydraulisch kan worden geopend. Deze garage biedt ruimte voor een 3.50 meter tender met jet aandrijving. In het stuurhuis van het jacht is een groot schuifdak gerealiseerd, dat tevens door het hydraulisch systeem wordt geopend. In het voorste deel van de opbouw komt een groot dakraam, dat voor veel lichtinval zorgt in de salon. Met het elegenate lijnenspel is de nieuwe Mulder 72 een zeer mooie verschijning, zoals elke Convertible van Mulder Shipyard.

De werf is op dit moment gestart met de bouw van dit nieuwe jacht voor levering 2011. Mulder verwacht tevens over twee maanden een nieuwe Mulder 59 Convertible, een nieuwe Mulder 73 Wheelhouse en een nieuwe Mulder 77 Wheelhouse af te leveren. Mulder Shipyard heeft ruime ervaring in het bouwen van custom-build aluminium motorjachten. Internationale opdrachtgevers hebben hiervan reeds gebruik gemaakt. Met de bouw van de 72 Convertible kan Mulder Shipyard opnieuw een volledig aluminium gebouwd jacht in haar portfolio opnemen.

terug