Mijlpijl voor Yamaha

Mijlpaal: meer dan 9 miljoen Yamaha buitenboordmotoren in 50 jaar geproduceerd

Vanaf het moment dat Yamaha Motor Co., Ltd. in 1960 een start maakte met de productie van buitenboordmotoren, liepen in vijftig jaar tijd al meer dan 9 miljoen exemplaren van de band.

Opmerkelijk is dat van deze ruim 9 miljoen buitenboordmotoren niet minder dan een miljoen eenheden gedurende de afgelopen periode van slechts drie jaar en vier maanden werd geproduceerd. Dit geeft aan dat Yamaha bezig is met een ongekende opmars in de competitieve markt van buitenboordmotoren.

Sinds de beginperiode is er veel veranderd; Waar aanvankelijk alleen de succesvolle 7 pk sterke P7 werd gebouwd, kent het uitgebreide programma van Yamaha Motor anno 2010 wereldwijd honderden modellen. Deze modellen worden zowel voor recreatief als proffesioneel gebruik ingezet.

Op het gebied van ontwerp, productie en marketing spitst Yamaha Motor zich volledig toe op moderne, voortuitstrevende en compacte technologie. Dit geldt met name voor de 4-takt modellen, waarvan het vermogenpallet varieert van 2,5 tot 350 pk. Dankzij deze uitgebreide productlijn is het concern in staat om de markt optimaal te bedienen, hetgeen nog eens wordt onderstreept door het omvangrijke servicenetwerk in 180 landen over de hele wereld. Met zuinige en bovendien emissiearme producten hoopt Yamaha Motor ook een positieve bijdrage te leveren aan de modernisering van de kleine visserij, de bedrijfstak waarin wereldwijd traditioneel veelvuldig gebruik wordt gemaakt van Yamaha buitenboordmotoren.

De productie van Yamaha buitenboordmotoren vindt plaats in zowel de Fukuroi South fabriek als bij Yamaha Kumamoto Products Co. in het Japanse Yatsushiro. Daarnaast beschikt Yamaha Motor over productiefaciliteiten bij het Franse MKB Industrie. Gezamenlijk tekenden deze fabrieken in 2009 voor de productie zo'n 180.000 buitenboordmotoren.

Yamaha Motor gaat onverminderd door met het ontwikkelen van nieuwe technologieën om te kunnen voldoen aan de meest strenge toekomstige mondiale milieueisen. Daarnaast zal de aandacht gericht blijven op duurzaamheid en het gebruikersgemak. Op het gebied van brandstofverbruik werd in korte tijd grote vooruitgang geboekt: in vergelijking met het niveau van 2007 is de jongste generatie Yamaha motoren maar liefst 30% zuiniger!

terug