Klassieke Boten Veiling te Huizen

Tijdens de Huizer Kunst en Cultuur week van 28 mei tot en met 5 juni organiseert de Nationale Boten Veiling in nauwe samenwerking met Zuydwal Veilingen in de Botterwerf een klassiek botenveiling.

Het gebied rondom de Botterwerf heet in de Huizer volksmond “de oude haven”. Een historische maritieme lokatie. Tegenwoordig zijn het geen actieve vissersschepen meer maar zeilschepen, sloepen, vletten en motorjachten die de ontspanning van het water opzoeken.

Veilingen winnen meer en meer aan aantrekkingskracht, met name on-line veilingen. De Nationale Boten Veiling onderkent deze trend, maar ziet toegevoegde waarde om de boten te presenteren in een sfeervolle en bijzondere omgeving (Botterwerf en Nautisch Kwartier Huizen).

De aantrekkingkracht voor bezoekers wordt verhoogd door de Huizer Kunst en Cultuurweek en de Zuydwal Veiling met een accent op maritieme voorstellingen.

Een aantal schitterende sloepen, vletten, (o.a. hout, staal, polyester) klassieke speedboten (o.a. Boesch, Riva), klassieke motor- en zeiljachten (o.a. rond- en platbodems) en andere mooie klassieke boten zullen op: dinsdagavond 1 juni a.s. onder de hamer gaan en verkocht worden aan de hoogste bieder!

De kijkdagen vinden plaats van 29 mei tot en met 1 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur. Dinsdagavond 1 juni vanaf 19.00 uur zal de veiling plaatsvinden in de Botterwerf te Huizen.

terug