Den Haag maakt zich op voor Delta Lloyd WK 470 2010

Den Haag maakt zich op voor het Delta Lloyd WK 470 2010. Dit wereldkampioenschap in de olympische 470-klasse gaat op maandag 12 juli van start. De afsluitende Medal Races vinden plaats op zondag 18 juli. Met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen wordt het een interessante krachtmeting op de Noordzee. De Delta Lloyd Kernploeg-zeilsters Lisa Westerhof (Scheveningen) en Lobke Berkhout (Zwaag) verdedigen hun titel op thuiswater. Bij de mannen staan de Kroaten Sime Fantela en Igor Marenic voor die uitdaging.

Naar verwachting zullen ongeveer 360 atleten uit veertig landen en zes continenten aan de start verschijnen. Onder hen de gehele wereldtop. De broers Coster (Amsterdam) voeren al geruime tijd de ISAF wereldranglijst aan in de 470-mannenklasse. In 2007 won dit duo WK-zilver in Portugal. Een jaar later grepen ze in China nipt naast de olympische medailles. Vorig seizoen belandden ze opnieuw net naast het podium bij het WK. Dat maakt Sven en Kalle Coster zeer gemotiveerd om in Den Haag bij de eerste drie te eindigen.

Westerhof en Berkhout wonnen in hun debuutjaar 2009 het wereldkampioenschap 470. Voor Berkhout was dat nummer vier. Zij was eerder met Marcelien de Koning al driemaal de beste van de wereld. In 2008 bekroonden zij hun gezamenlijke zeilcarrière met olympisch zilver. Westerhof vertegenwoordigde Nederland bij de Spelen van 2004. In juli staan Westerhof en Berkhout voor de zware taak om hun gouden prestatie van 2009 te evenaren.

Bouscholte: "Belangrijk meetpunt – Hoger en harder"
Hans Bouscholte, technisch directeur Topzeilen, over de Nederlandse ambities: 'De Delta Lloyd Kernploeg won in Beijing twee zilveren medailles. Wij streven ernaar om deze prestatie over twee jaar in Londen te verbeteren, zowel in aantal als kleur. Net als voor elk ander land is dit WK ook voor ons een belangrijk meetpunt. Niet alleen voor de Olympische Spelen van 2012, maar tevens voor die van 2016. We verwachten in dat opzicht ook veel van de jongere teams Steven Le Fèvre en Steven Krol, en Margriet Fokkema en Marieke Jongens."

Over het wereldkampioenschap in eigen land zei Bouscholte: 'We zijn er trots op om dit in Nederland te mogen organiseren. Een dergelijk topzeilevenement past perfect in onze lijn van ambitie en ontwikkeling. Naast de aspiraties om eremetaal te winnen, willen we als land een belangrijke rol spelen op de internationale kalender van zeilwedstrijden op olympisch niveau. We willen onze infrastructuur verbeteren, zodat we de sport verder kunnen professionaliseren."

Ambitieus Den Haag
Den Haag heeft de zeilsport hoog in het vaandel staan. Deze 'Wereldstad aan Zee' is het kloppende hart van het Nederlandse zeezeilen en de thuishaven voor de Delta Lloyd Kernploeg in de aanloop naar London 2012. In mei 2009 opende het Internationaal Topzeilcentrum Den Haag zijn deuren. Het hosten van het Delta Lloyd WK 470 is een grote stap in de ambitie om een zeillocatie van wereldklasse te worden.

Delta Lloyd & Watersport
Delta Lloyd N.V. groeide uit tot de grootste watersportsponsor van Nederland. Zo is de verzekeringsmaatschappij partner van het Watersportverbond en titelsponsor van de Delta Lloyd Kernploeg. Daarnaast ondersteunt Delta Lloyd de 24-Uurs Zeil Race, de North Sea Regatta, de World Cup Delta Lloyd Regatta, het Zeilvaardigheidscentrum, de Hiswa te Water, de Optimist Club Nederland en de ONK olympische en paralympische klassen. In 2008-09 nam het bedrijf met Team Delta Lloyd deel aan de Volvo Ocean Race.

Organisatie
De organisatie van het Delta Lloyd WK 470 is in handen van het Watersportverbond, in samenwerking met Jachtclub Scheveningen, de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging Hollandia, de Nederlandse en internationale 470 Klasse Organisatie.

Voor meer informatie, surf naar http://www.470worlds2010.com/.

terug