De Willemsroute; een verleidelijk alternatief voor de recreatievaart

Vandaag lanceren de initiatiefnemers van De Willemsroute de campagne "De Willemsroute, het verleidelijke alternatief voor de recreatievaart". De campagne beoogd de recreatietoervaarders te verleiden om van 's-Hertogenbosch en Roermond, via de Zuid-Willemsvaart, door België en kanaal Wessem-Nederweert naar Maastricht te varen en vice versa. Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan het Julianakanaal (Limburg) en de sluizen waardoor de vaartijd langer wordt. De Willemsroute is met kleinere sluizen en toeristische gelegenheden een verleidelijk alternatief.

Korting 
De campagne wordt nu gelanceerd omdat het recreatievaarseizoen rond mei weer van start gaat. De website http://www.dewillemsroute.eu/ staat hierbij centraal en wordt ondersteund met verrassende kortingsacties in Belgische en Nederlandse gemeenten aan De Willemsroute én een korting van 50% op het Belgische waterwegenvignet. Op de website is ook een film te bekijken die een impressie geeft van De Willemsroute.

Aantrekkelijk
De Willemsroute is een rustige route met kleine sluizen en veel afmeermogelijkheden. Er liggen tal van toeristische attracties en horecagelegenheden langs de route en door de lage oevers is er een goed uitzicht op de prachtige omgeving. Dit maakt de vaarweg voor de recreatievaart zeer aantrekkelijk.

Veilig
Tot en met medio 2015 werkt Rijkswaterstaat aan het Julianakanaal en de daarin liggende sluizen van Maasbracht, Born en Heel. "Het is veiliger en plezieriger om voor De Willemsroute te kiezen", aldus Jean  Buschgens, projectleider bij Rijkswaterstaat. "Je komt er minder grote schepen van de beroepsvaart tegen, er zijn kleinere sluizen en door de werkzaamheden zullen de te verwachte vaartijden op het Julianakanaal langer zijn. De Willemsroute is daarom een uitstekend alternatief".

Samenwerking
De Willemsroute is een grensoverschrijdend initiatief van Rijkswaterstaat, Toerisme Limburg (B), provincie Limburg, Watersportverbond, nv de Scheepvaart, Schuttevaer, Promotie Binnenvaart Vlaanderen, de gemeenten langs de route en Universiteit Twente.

terug