De Waterkampioen vaart naar Boedapest

Na maanden van voorbereiding is onze Tijgerhaai, de motorboot van de Waterkampioen, vertrokken richting Boedapest. De tocht van bijna 2000 kilometer bestaat uit 11 etappes. Teams van redacteuren varen via de Rijn, de Main en het Main-Donaukanaal naar de Donau en doen onderweg vele mooie en bijzondere steden en gebieden aan.

Vaar met ons mee langs de wonderschone Lorelei, het beruchte Binger – Loch waar vele schepen zijn vergaan en historische plaatsten zoals Asschaffenburg, Regensburg, Wenen, Bratislava en natuurlijk de eindbestemming Boedapest.

De belevenissen van de Tijgerhaai en haar bemanning zijn te volgen via http://www.waterkampioenopreis.nl/. Lees hier alles over de etappes, blogs en twitterberichten (@waterkampioen) van de bemanningsleden, inclusief foto's en filmpjes. Leuk is dat via Google Maps precies te zien is waar de Tijgerhaai op dat moment vaart!

Vanaf september wordt in de Waterkampioen uitgebreid verslag gedaan van de 11 etappes zodat watersporters geïnspireerd worden om zelf zo'n monstertocht te ondernemen.

Dit is de vierde grote tocht van de Waterkampioen. Door België, naar Berlijn en dwars door Frankrijk naar de Middellandse Zee. Ook deze tochten zijn terug te lezen op de website.

terug