Compagniesloep: Ambacht, moderne materialen en design

De Compagniesloep heeft met zijn overnaadse romp, diepe zeeg en tulpspiegel en kabelaring een klassiek uiterlijk. Toch is hij in alles een modern schip. Ambachtelijk en met de hand gebouwd, maar met gebruikmaking van de modernste bouwmethoden en materialen. Zoals epoxy, Twaron en Carbon. Zeker ook qua design is de volledig in Nederland gebouwde Compagniesloep met geen andere te vergelijken. Zo heeft hij bijvoorbeeld een fraaie Alcantara bekleding, unieke paraplukokers, hypermoderne vouwfietsen en een opbergplaats daar voor en bestaat het speciaal voor deze boot ontworpen Carbon stuurwiel uit slechts twee spaken. Bijzonder is verder nog dat de Compagniesloep volledig is betimmerd met Zuid-Europees notenhout.   

De Compagniesloep mag met recht de Rolls Royce onder de sloepen worden genoemd. De door de bekende jachtarchitect Olivier van Meer getekende boot wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met verwerking van de modernste materialen en toepassing van zaken die het leven aangenaam maken. Opvallend is de houtsoort. Geen traditioneel teak of mahonie maar Zuid-Europees notenhout. Ook bijzonder is het vele Carbon. Dit vinden we terug in het erg fraai vormgegeven stuurwiel, motorkast en ook aanrechtbladen zijn van dit materiaal gemaakt. Handig is dat de centrale zitting van de stuurbank en ook de tafel elektrisch verstelbaar zijn. Comfortverhogend zijn de twee wijnkoelers, een koellade, opbergruimte, twee grote verdiepte banken in het voorste deel van de boot, toilet in een af te sluiten ruimte, verwarming, een op afstand bedienbare verlichting, een kooktoestel en wasbak. Erg slim bedacht is dat het afval in een luik onder dek verdwijnt. Hetzelfde geldt voor de lijnen waarmee je de boot afmeert. Deze verdwijnen na gebruik door middel van een katrol voor een groot deel benedendeks. 

De Compagniesloep wordt gebouwd bij Jachtwerf Albert Wester & Zn in Grou door vaklieden die zijn gespecialiseerd in het bouwen van bijzondere houten boten. De Compagniesloep is geen massaproduct, maar wordt in een beperkte oplage gebouwd. Voor wat de kleur en uitvoering betreft is alles mogelijk. Bovendien is deze fraaie sloep leverbaar met de zogenaamde Red Carpet Treatment.

Afmetingen:
Lengte over alles:                   8,55 m
Lengte waterlijn:                     7,75 m
Breedte:                                2,78 m
Diepgang:                             0,89 m
Kruiphoogte:                          1,30 m
Gewicht:                                2.750 kg
Inhoud tanks:                       brandstof 145 l, water 110 l, vuilwater 60 l
Motorisering:                         Volvo Penta 56 pk met motormanagement systeem

Info: http://www.compagniesloep.nl/
Mazer Yachting
't Breukeleveense Meentje 6
1231 LM Loosdrecht
Telefoon: 035 – 5822805

terug