25-jarig jubileum van Vri-Jon Yachts

De bankencrisis en recessie hebben ook in de watersportindustrie hun sporen achtergelaten. Bij Vri-Jon Yachts is men desondanks in feeststemming, want de werf bestaat dit jaar alweer een kwart eeuw en vaart nog altijd een stabiele koers.

Vijfentwintig jaar geleden begon het succesverhaal van een werf die inmiddels tot de toonaangevende aanbieders van motorjachten in Nederland hoort. De onderneming uit Ossenzijl heeft in de watersportwereld een uitstekende reputatie opgebouwd en verrast telkens weer met innovatieve oplossingen.

De eerste Vri-Jon schepen werden destijds in Meppel gebouwd. Al na 2 jaar kon Jan Jonas, eigenaar/directeur van Vri-Jon Yachts, een stuk grond van 3600m2 in het verderop gelegen Ossenzijl aankopen, alwaar de eerste productiehal gebouwd werd. In de loop van de jaren werd de jachtwerf uitgebreid met onder andere een timmerwerkplaats, schildershal, montagehal, winterstallingshallen en een kantoor.

Een absolute mijlpaal in de bedrijfsgeschiedenis was het aanleggen van de jachthaven Contessa Marina. Deze uitvalbasis voor de veeleisende watersporter beschikt over luxe aanlegsteigers, omgeven door veel groen, eersteklas sanitair en een gezellig havencafé met terras. Nog comfortabeler zijn de overdekte ligplaatsen in de royale overdekte jachthaven. 

De afgelopen jaren kwam er steeds meer vraag naar grotere Vri-Jon schepen. Om hierop in te kunnen spelen werd in 2009 één van de productiehallen vergroot zodat er nu ook schepen langer dan 15 meter gebouwd kunnen worden.

Actueel zijn momenteel de modellenreeks Contessa, Open Kuip en Classic. De Contessa motorjachten zijn tijdloos maar tegelijkertijd modern. De Open Kuip is een robuust alternatief voor voormalig zeilers. De hekkensluiter Classic is wederom een schip met een markante boeg en een bijzonder maritieme uitstraling.

De bedrijfsoprichter Jan Jonas wordt niet alleen daadkrachtig door zijn echtgenoot Jannie ondersteund maar ook door zijn zoon Patrick. Hij heeft het bouwen van boten met de paplepel ingegoten gekregen en neemt binnen de onderneming inmiddels steeds meer taken over.

Het niet alledaagse bedrijfsjubileum laat eens te meer zien dat hard werken en inzet worden beloond en niet in de laatste plaats door een uitmuntende prijs-/kwaliteits-verhouding. Hierdoor heeft de Vri-Jon werf een vaste plaats veroverd tussen de gerenommeerde jachtbouwers. 

Vri-Jon Yachts bv
Opdijk 16
8376 HH  Ossenzijl
Tel: 0561 – 477 700
http://www.vri-jon.nl/

terug