Volkswagen Marine en Fineliner Yachting Exclusive Partner Agreement

Tijdens de Beurs "Boot Düsseldorf" hebben Volkswagen Marine en Fineliner Yachting een exclusieve partner agreement gesloten. Richard van Hemert (Fineliner) en Ton Aarts (VW Marine importeur ADT BV) zetten, onder toeziend oog van Stephan Platzek (marketing manager VW Marine Duistland), hun handtekeningen onder deze unieke samenwerkingsovereekomst.

Fineliner zal in alle modellen Volkswagen Marine dieselmotoren als standaard gaan toepassen en Volkswagen Marine zal Fineliner ondersteunen bij nieuwe ontwikkelingen. Zo is de nieuwste Fineliner 33 als eerste Nederlandse schip met het niewue VW Marine hybride voortstuwingssysteem uitgerust. De Fineliner 33 Hybride is inmiddels succesvol in bedrijf gesteld en de proefvaarten zijn naar tevredenheid verlopen. Met de Volkswagen Marine TDI 165-5 Dieselmotor accelereert de Fineliner 33 soepel naar een maximumsnelheid van ruim 43 km/h, vervolgens kan er naadloos worden overgeschakeld op geruisloze elektrische voortstuwing, waarbij een maximale snelheid van ca 11 km/h mogelijk is.

terug