Sterkenburg opent jachtmakelaardij te Drimmelen

Met de komst van Sterkenburg Yachting is de Biesbosch Marina Drimmelen sinds 1 maart een in motorjachten gespecialiseerde makelaardij rijker. Beëdigd makelaar/taxateur Rik Sterkenburg – bepaald geen nieuwkomer in dit vak – ziet volop kansen op deze locatie.

Sterkenburg heeft in de nieuwe jachthaven een kade tot zijn beschikking, waar zo'n 50 schepen kunnen liggen. Het modern geoutilleerde kantoor van de doorgewinterde jachtmakelaar is gevestigd in het pand van het voormalige restaurant 't Stuurwiel. Twee grote beeldschermen in de etalage tonen bezoekers het actuele aanbod, door middel van een serie foto's van de diverse schepen. ,,Dat is weer eens iets anders dan de statische wandlijstjes'', aldus een enthousiaste Rik Sterkenburg, die duidelijk zin heeft in deze nieuwe uitdaging. Jarenlang was hij het boegbeeld van Sleeuwijk Yachting, waarvan hij enkele maanden geleden afscheid nam. Dat hij hier nu de deuren opent van zijn nieuwe makelaarskantoor is volgens hem geen verrassing. ,,Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan,'' zo meent hij. ,,Bovendien is dit een locatie met potentie. De Biesbosch Marina Drimmelen is volop in ontwikkeling. Drimmelen is nu al een watersportbolwerk en zal zich de komende jaren alleen nog maar nadrukkelijker op de kaart gaan zetten. Daar kan een goede makelaardij in motorjachten niet in ontbreken.''

Sterkenburg heeft meer dan 25 jaar ervaring in de jachtmakelaardij en is sinds 2002 in het bezit van een EMCI Certificaat als makelaar/taxateur in Pleziervaartuigen. Hij verstaat zijn vak als all-service makelaar en neemt zijn klanten alle zorg rondom de verkoop of aankoop van hun motorjacht uit handen. Of het nu gaat om deskundig advies, het regelen van technische keuringen, het afsluiten van een financiering, het in- of juist uitschrijven van het schip in het Kadaster of het verzorgen van transport van of naar het buitenland. Zelfs vaarlessen om u wegwijs te maken op uw nieuwe schip kunnen worden geregeld. Daarnaast biedt Sterkenburg Yachting een speciale dienst voor jachtbouwers, waarbij de makelaardij een inruilschip tegen een vooraf afgesproken garantieprijs in de verkoop neemt. Zo loopt de werf minder financieel risico en weet de betreffende opdrachtgever dat zijn inruilschip wordt verkocht door een daarin gespecialiseerde partij.

Sterkenburg Yachting bv is gevestigd aan de Nieuwe Jachthaven 6 te Drimmelen en telefonisch bereikbaar op 0162-685722. Meer informatie: http://www.sterkenburgyachting.nl/.

terug