Nieuwe en sensationele waterattractie op de Limburgse Maas

Het dagrecreatieve aanbod op de Limburgse Maas wordt met ingang van 1 mei 2010 uitgebreid met de mogelijkheid om een tocht in een supersnelle RIB-boot te maken. Deze voor Limburg unieke activiteit is een initiatief van het nieuwe bedrijf Funtime Experience, begin dit jaar opgericht door de ondernemers Bart van Diepe en Charlotte Frankort.

RIB staat voor Rigid Inflatable Boat, een zeer snelle boot met een stevige romp, een motor van 315PK, en rondom een dikke band ofwel ‘tube’. Door deze tube blijft de boot op het water stabiel en in evenwicht, ondanks scherpe bochten en sprongen, waardoor een RIB snel én veilig is. Dit type boten is daardoor inzetbaar voor de meest uiteenlopende doeleinden, en wordt bijvoorbeeld gebruikt door reddingsbrigades.

Kick
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen graag een activiteit ondernemen die een kick geeft, maar dat zij zich niet aan gevaar willen blootstellen. Juist de veiligheid van een RIB maakt het varen in deze boot bij uitstek geschikt voor het grote publiek. De snelheid staat garant voor een spectaculaire tocht zonder gevaar. “Plezier beleven staat bij ons hoog in het vaandel, maar veiligheid staat altijd voorop. We willen daarnaast onze gasten laten ervaren hoe mooi Limburg vanaf het water is”, aldus initiatiefnemer Charlotte Frankort.
Funtime Experience start per 1 mei met tochten vanuit de gemeente Venlo. Afvaarten zijn hier vanaf de aanlegsteiger bij Sur Meuse in Blerick, de Maasboulevard in Venlo en de passantenhaven in Arcen. Daarnaast gaat het bedrijf op afspraak ook varen vanuit andere plaatsen aan de Limburgse Maas, zoals Maastricht, Roermond, Kessel en het Leukermeer.

Drijfpakken
De RIB-boot van Funtime Experience biedt plaats aan 12 personen, die tijdens een tocht warme drijfpakken en reddingsvesten dragen. Hierdoor is het jaarrond mogelijk om tochten te boeken. Een standaard trip over de Maas duurt een half uur, maar kan op verzoek worden uitgebreid tot bijvoorbeeld een arrangement van een halve of hele dag, inclusief eten en drinken. Door deze combinatie kan Funtime Experience ook grotere groepen bedienen; als een deel van de groep een hapje eet, is een ander deel van de groep aan het varen. Een arrangement is daardoor perfect geschikt voor bijvoorbeeld uitstapjes van personeelsverenigingen, sportclubs, etc.
Doordat Funtime Experience naast deze arrangementen ook met vaste afvaarten werkt, is de tocht in een supersnelle RIB-boot al te boeken door één of twee personen.

Varen met jongeren van de Vijverhofschool
Naast de adrenalinevaarten, biedt Funtime Experience ook aangepaste vaarten zoals op dinsdag 27 april a.s. Dan zal Funtime Experience de gehele dag een geselecteerde groep jongeren van de Vijverhofschool een mooie vaart bieden. Dit is een ZMLK-school. De jongeren worden met behulp van o.a. de MA-run vrijwilligers in groepjes vanuit de haven in Venlo naar de haven in Arcen gevaren. In Arcen worden ze door IJssalon Clevers getracteerd op een ijsje waarna ze weer terug worden gevaren.

Aanbieding
Op 30 april a.s. zal Funtime Experience de eerste adrenalinevaart kaarten voor stuntprijzen verkopen op de koninginnemarkt in Blerick. De boot met de initiatiefnemers zal te vinden zijn bij de Carleyspassage in Blerick.

terug