LongIsland Shipyards introduceert de LongIsland 25 Sportsman

Met de nieuwe LongIsland 25 Sportsman introduceert LongIsland Shipyards BV uit Warmond de nieuwste telg uit de succesvolle range van LongIsland jachten.

De LongIsland 25 Sportsman is met zijn lengte van 7,40 meter het antwoord op de veelgestelde vraag naar een kleinere en trailerbare LongIsland. Door de compacte afmetingen is de LongIsland 25 Sportsman goed te gebruiken op kleinere wateren en is deze elegante boot zelfs gemakkelijk af te meren op een beperkte ruimte. Doordat de LongIsland 25 Sportsman trailerbaar is kan de boot eenvoudig naar verre oorden getransporteerd worden zodat zonvakanties met de eigen boot binnen handbereik komen.

Het lijnenspel van de LongIsland 25 Sportsman is gebaseerd op de elegante lijnen van de LongIsland 33 Sportsman, waarmee LongIsland Shipyards sinds de introductie in 2006 de trend heeft gezet voor de inmiddels populaire "tender" boten. Ook de vaareigenschappen van de LongIsland 25 Sportsman laten zich goed vergelijken met die van de 33 Sportsman. De 25 Sportsman is zowel geschikt om langzaam de kleinere Nederlandse binnenwateren te bevaren als om op hoge snelheid ruim water mee te trotseren. Door het doordachte onderwaterschip vaart de LongIsland 25 Sportsman ook bij mindere omstandigheden op ruim water comfortabel en vertrouwenwekkend. Hier onderscheidt de 25 Sportsman zich ook duidelijk van snelvarende sloepen en daarop gebaseerde boten met een groot motorvermogen.

De riante kuip van de 25 Sportsman biedt volop comfortabele zitgelegenheid voor dagtochten met een groot gezelschap. Zoals bij alle Sportsman modellen van LongIsland bevindt de stuurstand zich in het midden van de boot. Dit is niet alleen vanuit sociaal oogpunt optimaal maar zo heeft de stuurman bovendien de beste controle over de boot en kan hij onder alle omstandigheden over de boeg kijken.

De jachten van LongIsland staan inmiddels bekend om hun exclusieve styling, hoge bouwkwaliteit, detaillistische afwerking en complete standaarduitrusting. Dit geldt ook voor de 25 Sportsman die standaard geleverd wordt met onder andere teak dekken, teak op de kuipvloer, buiskap met achterzeil en afgesloten toiletruimte in het vooronder. Voor wat betreft motorisering is er een ruime keuze uit diverse Yanmar diesel motoren tot 180 pk of een V8 benzine motor van 275 pk. De topsnelheid van de 25 Sportsman ligt boven de 30 knopen.

Tijdens èn na de Hiswa van afgelopen maart zijn de eerste orders voor de 25 Sportsman genoteerd en op de Hiswa te Water in IJmuiden in september van dit jaar zal de LongIsland 25 Sportsman als primeur geïntroduceerd worden. De LongIsland 25 Sportsman is in de complete standaarduitvoering leverbaar voor € 79.900,-. Meer informatie vindt u op http://www.longisland.nl/.

terug