Harken® Unipower lier brengt zeilers in versnelling

De Harken® Unipower lier brengt meer snelheid in de handelingen van zeilers. Deze elektrisch aangedreven lier heeft één versnelling. De Unipower lier combineert de voordelen van een kleine handmatige lier en van een krachtige elektromotor. Door middel van een druk op de knop wordt het, mede door de self-tailer, voor de bemanning hierdoor makkelijk om het zeil te hijsen of te trimmen. De adviesprijs bedraagt 3.327 euro.

De Harken® Unipower is bijzonder in zijn soort, aangezien de elektromotor grotendeels is weggewerkt in de lier zelf. Er is dan ook maar 105mm ruimte onder de basis van de lier nodig om deze te kunnen installeren op het schip. Vaak is de ruimte tussen de opbouw aan dek en het plafond in de kajuit voldoende om de lier in te bouwen. Eventueel kan de Harken® Unipower op een kleine verhoging worden geplaatst. Als de onderzijde dan alsnog een klein stukje door het plafond heen steekt, kan deze worden weggewerkt in bijvoorbeeld een plafondlampje. Dankzij deze oplossingen blijft het interieur in takt.

De motorkarakteristiek is zo gekozen dat deze het patroon volgt van een elektrische lier met twee snelheden. Door het efficiënte ontwerp ligt de snelheid van de Unipower lier echter aanmerkelijk hoger (zie grafiek) en is het stroomverbruik ten minste 35% lager dan die van concurrerende merken. De meegeleverde elektronische overbelastingbeveiliging zorgt voor extra veiligheid.

Over On Deck
Deze Nederlandse watersportgroothandel in Weteringbrug levert sterk touwwerk, doordacht jachtbeslag van Harken en technische zeilkleding van Imhoff. Daarnaast distribueert On Deck grote en innovatieve topmerken als: Blue Performance, Le Chameau laarzen, Tylaska en Wichard-sluitingen, Baltic zwemvesten en McLube droge smeermiddelen. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde zeilers en houden met hun praktijkervaring het assortiment actueel. Trends en noviteiten in de zeilsport zijn zo niet te missen.

Kijk voor meer informatie op http://www.ondeck.nl/.

terug