Franchiseorganisatie European Yachting Network naar nieuwe eigenaar

Oprichter Emile Spruijt heeft zijn internationale EYN organisatie verkocht aan Paul van Rijswijk uit ‘s-Hertogenbosch, één van zijn franchisenemers.

Botenmakelaardij European Yachting Network (EYN), mede bekend vanwege de concurrerende courtages, slaat hiermee een nieuwe weg in. EYN heeft jachtmakelaarskantoren in Nederland, België, Duitsland en Spanje.

Spruijt zal zich meer gaan focussen op zijn andere bezigheden, waaronder zijn andere franchiseorganisatie, Straetus Incasso. Wel zal hij op de achtergrond betrokken blijven in de rol van adviseur.

"Er is het afgelopen jaar een orkaan over botenland gegaan, hoewel EYN het jaar prima door is gekomen en er ten opzichte van vorig jaar weer meer verkocht wordt, ben ik van mening dat er nu aan een ander type franchisegever behoefte is. Ik zie EYN als geheel en vanaf een afstand. Van Rijswijk staat, in zijn huidige hoedanigheid als EYN Jachtmakelaar, dichter bij de franchisenemers en weet nog beter wat er op dit moment in de havens afspeelt. Daarnaast was hij al in zijn vorige carrière verantwoordelijk voor relatiebeheer en serviceverlening richting 150 autodealerbedrijven. Kortom, van Rijswijk is de man om EYN uit te bouwen", aldus Spruijt. "Paul van Rijswijk en ik weten exact wat we willen en omdat we vanaf het begin van onze samenwerking qua visie al op één lijn zaten, zijn de onderhandelingen snel en makkelijk verlopen."

Van Rijswijk zal de makelaars anders aansturen. "Ik heb gemerkt dat veel makelaars graag wat meer mentaal ondersteund worden. Meer salesmeetings, zal ook de onderlinge samenwerking stimuleren, daarnaast wil ik de marketingactiviteiten meer in overleg doen met de makelaars. Ook zal het internationale netwerk verder uitgebouwd worden, de eerst volgende openingen staan in april op stapel", aldus van Rijswijk.

In 2012 moet EYN 15 makelaars in de Benelux tellen, 15 in Duitsland en 15 in Spanje. Ook zullen dan de stappen gezet zijn richting makelaarsnetwerken in Scandinavië, Frankrijk en Italië.

terug