Botenwacht en Grachtenwacht slaan handen ineen

De Botenwacht en De Grachtenwacht hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Beide zijn actief als pechhulpverlener voor de watersport. Botenwacht is actief sinds 2003 en is daarmee de meest ervaren speler in het land op gebied van de pechhulpverlening op het water. Zij opereren landelijk, dit naar voorbeeld van ANWB Wegenwacht. Leden van Botenwacht worden dus overal in het land en 7 dagen in de week geholpen indien men met pech wordt geconfronteerd.

De Grachtenwacht is een nieuwe speler op de markt die zich onder meer concentreert op de pechhulp in en rond Amsterdam. Amsterdam is een drukke omgeving wat betreft pechhulp op het water. De grachten en de wateren om Amsterdam zoals het IJ zijn drukbevaren. Ook de Grachtenwacht werkt net als Botenwacht met lidmaatschappen. In plaats van een regionale concurrent zag directeur van Botenwacht, M.D.R. Eijsten kansen tot een samenwerking. Beide streven uiteindelijk hetzelfde doel na.

"Het leek mij overbodig om monteurs van Botenwacht naar Amsterdam te sturen als monteurs van Grachtenwacht daar continu aanwezig zijn. De pechhulpverlening in Amsterdam wordt nu uitbesteed aan De Grachtenwacht. Hun monteurs voeren nu uit naam Van Botenwacht de reparaties uit. Hierover hebben we duidelijke afspraken gemaakt. Uiteraard dienen we elkaars leden te respecteren. Uiteindelijk is dit voor iedereen het beste. We kunnen elkaar op regionaal niveau natuurlijk gaan beconcurreren maar doorgaans kost dit alleen maar geld. Op deze manier creëren we een win, win, win situatie. Leden van Botenwacht worden snel geholpen, Botenwacht zelf scheelt het in de reiskosten en De grachtenwacht ziet haar omzet stijgen. Prima toch", aldus Eijsten. "Daarnaast profiteren leden van De grachtenwacht van de kortingsvoordelen die Botenwacht leden genieten bij Botenwacht en vice versa".

Een Botenwacht lidmaatschap kost € 79,- per jaar. Dit garandeert landelijk pechhulp onderweg en in eigen thuishaven. Een lidmaatschap Grachtenwacht is er vanaf € 99,- per jaar en geeft u onder meer recht op hulp bij pech en afslepen op en rond de Amsterdamse grachten.

Meer info Botenwacht: www.botenwacht.eu
Meer info De Grachtenwacht: www.grachtenwacht.nl

terug