100 Jaar Koos Slurink Watersport

Dit jaar gaat bij Koos Slurink Watersport de vlag in top. Het familiebedrijf bestaat dan 100 jaar en wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om duidelijk te maken dat het bedrijf niet stilstaat en nog volop in ontwikkeling is heeft men onlangs een geheel vernieuwde website geopend. In een beknopt historisch overzicht valt te lezen dat het bedrijf altijd actief geweest is op en rond het water. De hoofdactiviteiten richtten zich vnl. op de zeilmakerij en belevering van de beroepsscheepvaart. Wie herinnert zich niet de olieboot waarmee Slurink sr. jarenlang het Meppelerdiep en het Zwartewater bevoer en de schippers enterde om ze al varend van brandstof en verfwaren te voorzien. Veertig jaar geleden werd een watersportafdeling geopend naast de toenmalige Vivo supermarkt en dat bleek de opmaat naar een groei tot één van de toonaangevende watersportwinkels in Nederland.  

De huidige enigszins negatieve economische ontwikkeling dwingt de nieuwe generatie firmanten ertoe niet stil te zitten en waar mogelijk de bakens te verzetten en het bedrijf te verbreden en te moderniseren. Om prijsvechters en internetaanbieders het hoofd te bieden heeft men zich met 14 winkels verenigd in een inkoopvereniging "De Watersportkring". Door regelmatige scherpe aanbiedingen te presenteren probeert men de klanten ervan te overtuigen dat de gang naar de winkel net zoveel voordeel biedt als de gemakzuchtige druk op het toetsenbord. De ondernemers willen de consumenten wel vanaf het dak toeroepen dat winkels de sociale chemie vormen van het dorp of de wijk en dat de leefbaarheid in het geding komt wanneer winkels en daarmee een veelheid kennis dreigen te verdwijnen. Op de vernieuwde site treft u een overzicht aan van de winkel, service en tips om het verblijf op het water plezierig en verantwoord te laten verlopen. Ook voor de ‘niet-watersporter' is er veel te halen. De sfeervolle nautische geschenken, scheepsmodellen, kwalitatieve kleding, boeken, verfwaren en schoonmaakmiddelen en de bijzondere touwstellage aan het plafond met maar liefst meer dan 100 verschillende soorten typeren het unieke karakter van deze winkel.

Onder de naam "Comic Sense" is het bedrijf een geheel nieuwe activiteit gestart, een aanvankelijk onverwachte ontwikkeling die haar oorsprong tevens in de watersport vond. Wat in 2005 begon met het maken van scheepsnamen op sticker en registratienummers voor snelle boten, groeide bij Koos Slurink in een paar jaar uit tot een zelfstandige bedrijfsactiviteit. "Comic  Sense reclame en belettering" werd een feit. Met behulp van een snijplotter en een full-colour printer kan men de klant voorzien van belettering en prints op onder meer spandoeken, t-schirts, bedrijfskleding, vlaggen maar ook reclameborden, auto's en trucks.

http://www.koosslurink.nl/  
http://www.comicsense.nl/

terug