Rijkswaterstaat gaat mobiel

Rijkswaterstaat lanceert als eerste binnen de rijksoverheid een mobiele website. Behalve via www.rijkswaterstaat.nl worden (vaar-)weggebruikers nu ook mobiel altijd en overal van actuele informatie over beheer en onderhoud voorzien.

Rijkswaterstaat online: we brengen het samen!
Om erachter te komen hoe de mobiele website eruit moest komen te zien en welke informatie gebruikers op hun mobiel willen zien, heeft Rijkswaterstaat de mening van vaarweggebruikers gevraagd. Voor het ontwerp en een eerste proefversie zijn er in een jachthaven gerichte vragen gesteld aan een aantal recreatieschippers, zodat de mobiele website ook echt getoetst is bij de gebruiker.

Mobile tags
Mobile tags zijn kleine afbeeldingen die je met je mobiele telefoon kunt scannen (mits er een camera op je mobiel zit). Via een applicatie maak je een foto van een mobile tag, en vervolgens gaat je mobiele telefoon automatisch naar de bijbehorende mobiele internetsite.

Bekijk de site nu ook met je mobiel via www.rws.nl/mobi of ga voor meer informatie naar www.rws.nl/mobiel.

terug