Linssen Summer Festival 2010

Linssen Yachts organiseert van vrijdag 4 t/m maandag 7 juni 2010 (openingstijden: 10.00 -16.00 uur) voor de tweede keer het LINSSEN SUMMER FESTIVAL.

PRIMEURS
Linssen presenteert twee nieuwe modellen in de bekende Linssen ‘9'-series: de Linssen Grand Sturdy 36.9 AC (11.10 x 3.40 m) en de Linssen Grand Sturdy 43.9 AC (13.90  x 4.35 m).

Een opmerkelijk nieuwtje is de motorisering van de nieuwe Grand Sturdy 43.9 AC. Het schip wordt geleverd met een dieselmotor van het Oostenrijkse merk Steyr. De Steyr MO156K25 is een robuuste 6-cilinder, 150pk turbodieselmotor met een maximum toerental van 2500 tpm. Deze motoren zijn onder andere door hun hoge koppel speciaal geconfigureerd voor toepassing in een waterverplaatser en voldoen aan de hoogste emissie-eisen, zoals bv. Bodensee Stufe II.
Steyr verdiende haar sporen in de nichemarktsegmenten in de nautische industrie, zoals bv. door toepassing in lifeboats en militaire vaartuigen, waar de hoogste eisen worden gesteld aan veiligheid en bedrijfszekerheid.

PROEFVAREN
In het kader van het Linssen Summer Festival nodigt de Maasbrachtse jachtbouwer bezoekers uit om het Linssen-motorjachtprogramma van 8-16 meter te komen bezichtigen. In tegenstelling tot de jaarlijkse wintershow van de werf worden de jachten in hun element geëxposeerd: in de Linssen-werfhaven. Er worden proefvaarten aangeboden, waarvoor gasten zich ter plekke kunnen laten registreren.
Het motto van de show is dan ook: “Ervaar varen. (Er)vaar Linssen!”

GEVARIEERD PROGRAMMA
Het is belangrijk dat jonge mensen in aanraking komen met de aantrekkelijke veelzijdigheid van de watersport. Dankzij een gevarieerd programma kan de bezoeker niet alleen kennismaken met de vele aspecten van het varen, maar deze ook zelf beleven. Zo is er een informatiestand van Linssen Boating Holidays, het Europese samenwerkingsverband van Linssen-jachtverhuurbedrijven. Voorts zijn er stands met onder meer bootaccessoires en informatie over verzekeringen, financieringen en  jachthavens.

Zaterdag 5 juni is eveneens een show- en proefvaartdag, die wordt afgesloten met een gezellige feestavond, exclusief voor Linssen-eigenaars. Maandag 7 juni is de laatste show- en proefvaartdag en tevens de afsluiting van het Linssen Summer Festival 2010.

Linssen Yachts organiseert dit jaar:
– het Linssen Summer Festival (vrijdag 04.06 t/m maandag 07.06.10) 
– de Linssen Yachts Boat Show (vrijdag 26.11 t/m maandag 29.11.10)

www.linsssenyachts.com

terug