Garmin GPSMAP 720

Garmin introduceert de GPSMAP 720, de eerste stand-alone kaartplotter met radaroptie en ingebouwde echolood. Een toestel uit de nieuwe GPSMAP 700 serie zal te zien zijn op de stand van Garmin/Sailtron BV tijdens Boot Holland (stand 4004) en Hiswa (stand 01.110).

"Onze toestellen met aanraakscherm staan in de markt bekend om hun goede prestaties en gebruiksgemak. We zijn blij dat wij ons portfolio verder kunnen uitbreiden met deze nieuwe panoramische schermen" aldus Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin (Nederland). "De nieuwe kaartplotters bieden een heel nieuwe dimensie in navigatie op zowel kleine boten als op luxe megajachten."

De nieuwe GPSMAP 720 is voorzien van een standaard radarpoort voor het aansluiten van maritieme radars uit de Garmin GMRTM serie. Zo kunt u radarbeelden op het scherm van uw kaartplotter weergeven. Of u nu al tegelijkertijd een radar aanschaft of dit in de toekomst gaat doen, de "Plug & Play" installatie ervan is zeer eenvoudig. Het toestel is een perfecte oplossing: met radaroptie, maar zonder de prijs van een compleet marine netwerk.

Wel is de GPSMAP 720 compatibel met NMEA 2000 en kan hierdoor aangesloten worden op allerlei sensoren aan boord. U kunt hierdoor via uw kaartplotter zicht houden op bijvoorbeeld de gegevens over de motor, brandstof en stuurautomaat. Verder beschikt het toestel over een ingebouwde hooggevoelige GPS-ontvanger.

Net als de andere kaartplotters uit de Garmin marine serie is de GPSMAP 720 voorzien van een helder, plat en waterdicht scherm. Het aanraakscherm met een diagonaal van bijna 18 centimeter is zowel overdag als 's nachts goed af te lezen. De GPSMAP 720s biedt u naast alle kenmerken van de GPSMAP 720 ook nog een ingebouwde echolood met 1.000 watt RMS zender, die tot 600 meter diepte kan scannen naar vissen en bodemstructuur.

De nieuwe kaartplotter is voorzien van wereldwijze maritieme basiskaart en compatibel met optionele BlueChart® g2 Vision cartografie. Met de BlueChart digitale zeekaarten ziet u nog beter waar u zich bevindt op het water. Ook kunt u profiteren van de AutoBegeleiding voor de beste routes, 3D-roergangerbeeld en 3D-onderwaterperspectief. Op lastige navigatieplekken, zoals havens en kanalen, zijn de luchtfoto's in BlueChart g2 Vision kaarten een handig hulpmiddel. De GPSMAP 720(s) wordt in april op de markt verwacht. De GPSMAP 720 zal een consumentenadviesprijs hebben van 1349 euro. De GPSMAP 720s met ingebouwde echolood wordt voor 1549 euro op de markt gebracht.

terug