Eerste watersportverzekering met standaard pechhulp in de polis

Vanaf 1 maart is er een unieke bootverzekering voor watersporters die op de Nederlandse wateren vertoeven. DMW Scheepsassurantiekantoor en BootGarant slaan de handen ineen om booteigenaren volledig te ontzorgen voor maximaal vaargenot.

De begrippen schade, pech en nood zijn nauw verwant aan elkaar. Immers pech kan nood en/of schade tot gevolg hebben. Voor nood staan de bekende reddingsdiensten en de bedrijfsmatige hulpverleners paraat en voor schade de bootverzekeraars. Maar voor pech was tot voor vier jaren terug nog niets georganiseerd in Nederland. BootGarant heeft zich de afgelopen jaren hierin bewezen als een professionele dienstverlener.

Scheepsassurantiekantoor DMW is al ruim 25 jaar actief op de Nederlandse watersportmarkt en een toonaangevend specialist op het gebied van bootverzekeringen en scheepshypotheken. DMW werkt uitsluitend met gerenommeerde verzekeraars, waaronder UNIGARANT en EUROPEESCHE VERZEKERINGEN.

Als een verzekerde van DMW of een BootGarant lid in Nederland vaart en onverhoopt pech krijgt met de boot, dan belt deze BootGarant. De monteurs zijn landelijk gestationeerd en staan 24 uur per en 7 dagen in de week paraat. Zij komen zo snel mogelijk naar de opgegeven ligplaats met hun volledige ingerichte serviceauto. Uiteraard beschikken zij ook over een serviceboot.

Hulp bij preventie, schade en pech. DMW biedt als eerste verzekeraar hiermee een unieke polis aan  die standaard voorzien is van pechhulp. Dit geneert optimale zekerheid en een veiliger gevoel op het water. Gezamenlijk zullen DMW en BootGarant de watersporter ook preventief behulpzaam zijn door het adviseren op (onderhoud)technisch gebied en de aandacht t.b.v. het voorkomen van diefstal en brand. Dit zal verder gestalte krijgen in 2010 door het aanbieden van een breed en gevarieerd pallet aan diensten en producten, want ‘Voorkomen is beter dan genezen'.

Op 2 maart  zullen Bert Weening van DMW en Jasper Klarenbeek van BootGarant de overeenkomst officieel ondertekenen op de stand 01.143 van BootGarant op de HISWA in de RAI te Amsterdam.

terug