De nieuwe Yamaha WaveRunners

De WaveRunners van Yamaha domineren al jaren op het water. Vooral de ijzersterke combinatie van plezier en kwaliteit laat actieve watersporters genieten van de techniek van Yamaha. De prestatieverhogende innovaties die Yamaha in de motorsport (met rijders als Valentino Rossi) ontwikkeld heeft, komen zo ook in de watersport beschikbaar. Daarbij worden de praktische aspecten zeker niet uit het oog verloren; de focus van Yamaha ligt namelijk ook op zaken als brandstofverbruik, comfort en bergruimte. Daarnaast is de betrouwbaarheid van Yamaha legendarisch, een rechtstreeks gevolg van onze Japanse afkomst.

VX-Serie (VX Cruiser, VX Deluxe, VX Sport)
De comfortabele VX-serie is ook dé nummer 1 bij de verhuurbedrijven. De VX-serie is gemaakt voor een lekker dagje erop uit met familie of vrienden, waarbij de WaveRunner centraal staat. Ook in 2010 zijn de nieuwe VX Cruiser, VX Deluxe en VX Sport door de vele ergonomische aanpassingen nog makkelijker en comfortabeler te varen. Daarbij is met name ook naar de kleinste details gekeken! Zo heeft bijvoorbeeld de hendel waarmee de achteruit ingeschakeld wordt een nieuwe vorm en ligt daardoor nog beter in de hand. Verder is de zitpositie flink verbeterd en geven de twee nieuwe spiegels perfect zicht achteruit. Een verlengd achterdek met nieuwe antislipmatten zorgt ervoor dat in- en uit het water gaan een fluitje van een cent is. Bij de VX Cruiser is dat door de uitvouwbare opstap al helemaal ideaal, net als de grotere dashboardkast. Naast dit alles is het nieuw ontworpen uiterlijk van de VX-modellen weer helemaal "2010". Zo kunnen de VX’en weer vele jaren de ideale basis van een actieve, gezellige dag op het water zijn.

FX-Serie (FX SHO, FX Cruiser SHO, FX HO, FX Cruiser HO)
De high-performance FX-serie kenmerkt zich door de combinatie van waanzinnige power en enorme beheersbaarheid. Tel daarbij de makkelijk toegankelijke opbergruimte en de luxe zitplaats voor passagiers en de FX is duidelijk de meest sportieve toermachine van het stel. Zo’n machine moet wel bol staan van de technische innovaties en laat nou net dát één van de basiswaarden van Yamaha zijn! Zo beschikken deze paradepaardjes over Yamaha’s Electronic Throttle Control (YETC), Cruise-Assist, de No-Wake-stand die ervoor zorgt dat de snelheid binnen de grenzen blijft en Reverse Traction Control, wat het toerental bij achteruitvaren controleert. Ook is de romp gemaakt van het revolutionaire NanoXcel™, een supersterk maar ook superlicht materiaal dat alleen al voor een gewichtsbesparing van circa 7% zorgt. Bij zo’n krachtpatser is de aandrijving de basis en elke FX is dan ook voorzien van een 1812 cc grote krachtbron, die bij de SHO-modellen ook nog eens van een turbolader met intercooler zijn voorzien. Om niet alleen vlot maar ook comfortabel over het water te glijden, hebben de FX’en een flinke, waterdichte opbergruimte, bekerhouders, een luxe dashboard en een comfortabele zitting met chique bekleding.

FZ-serie (FZR, FZS)
Voor sportieve activiteiten op het water zijn de FZR en de FZS de perfecte keuze. Het supersterke 1812cc-motorblok kan elke omstandigheid aan en blijft maar doorgaan met zijn sportieve prestaties. Makkelijk bestuurbaar en heel stabiel snijdt de NanoXcel™ romp door het water. Het is slechts een kwestie van kijken, sturen en ongelooflijk strak de bocht maken. De sportman of -vrouw die een FZR bestuurt, heeft soms wel een passagier bij zich, maar het liefst wel eentje die net zo veel van zeer sportief varen houdt. Op de FZS is plaats voor drie personen, maar ook hier blijft het doel van deze FZ duidelijk: snel en sportief heel veel meters maken. Dat kan zowel zittend als staand, de telescopisch verstelbare stuurkolom maakt niet alleen elke bocht sensationeel, maar biedt zo aan elke berijder een eigen afstelling voor iedere omstandigheid. De Hyper-Flow jetstraalpomp zorgt met de unieke drieblad impeller dat er altijd volop voorstuwing is en blijft, bij elke omstandigheid en snelheid. Voor sportieve actie op het water is er eigenlijk maar één keuze: de FZ-Serie!

SuperJet
Bij wedstrijden gaat het maar om één ding: winnen en dat is bij Yamaha, door de jarenlange ervaring in gemotoriseerde sporten, natuurlijk bekend. Vooral als het materiaal allesbeslissend is, op het water en daarbuiten. Met die gedachte ontwikkelde Yamaha haar SuperJet-racers. Voor het nieuwe raceseizoen zijn het stavlak en de straalpomp iets verplaatst, zodat de iets langere waterlijn nog krachtiger over het water kan scheren dankzij de grotere stabiliteit en een betere pompefficiency. Op het gebied van de motor kan er geen enkel compromis gemaakt worden, er is immers maar één doel: winnen. Dan moet je met een leeg vel papier ontwerpen, alleen zo kom je uit op een pure wedstrijdmotor. Resultaat is de 701 cc 2-takt tweecilindermotor, verbonden met een 144 mm Hyper-Flow straalpomp, een ongekend snelle combinatie. Om al dat vermogen in stuwkracht om te zetten, heeft Yamaha samen met haar wereldkampioenen een impeller en verstelbare straalmond ontworpen die zorgen voor maximale aandrijving, ongeacht de omstandigheden. Het sublieme racemotorblok, de brede neus, de extreme handelbaarheid, de slimme stuurkolom en de naar voren gerichte vaarhouding zorgen ervoor dat bij elke wedstrijd weer de finishflag als eerste voor de nieuwe SuperJet valt. Deze ultieme combinatie van de beste motor en het intuïtieve sturen, geeft de concurrentie vooral het nakijken. 

terug