De Far East Finesse 26, Simonis Voogd design

Far East Boats
Far East Boats is opgericht in 2002 en wordt genoemd als de grootste openzeilboot bouwer. De grote werf heeft jarenlange ervaring in het bouwen met polyester en de infusion-techniek. Duizenden polyester boten en aanverwante zaken worden door meer dan 100 zeer gemotiveerde werknemers jaarlijks vervaardigd. Met als resultaat een gevarieerd assortiment van hoge kwaliteit zeilboten. Voor de komende jaren heeft Far East zich als doel gesteld om het assortiment boten uit te breiden naar jachtbouw. De FE 26 is het eerste model van een reeks kajuitzeiljachten die Far East Boats in de wereldmarkt zal zetten. Het management bestaat uit competente jonge ondernemers, die op hoog niveau zijn opgeleid in o.a. landen als de Verenigde Staten en Canada. De motivatie en inspiratie om een nieuw topmerk in de markt te zetten zijn enorm. Dit in combinatie met lage loonkosten, maakt het mogelijk om ongelooflijk concurrerend te kunnen bouwen. Far East Boats Holland is de exclusieve Far East vertegenwoordiging in Nederland.

Optimist
Far East Boats is sinds de oprichting in 2002 erkend door de International sailing federation ISAF als Optimist bouwer. Op dit moment is Far East de grootste Optimist bouwer ter wereld, er worden jaarlijks ongeveer 2000 Optimisten gebouwd. De Optimisten worden verkocht onder de merknaam Far East en onder de merknaam van derden. De Far East Optimisten zijn de winnaars van de Europese  Kampioenschappen 2009, Belgische kampioenschappen en vele andere internationale en nationale wedstrijden.

Far East Finesse 26
Het nieuwe concept betreft een uitermate sportieve en makkelijk te zeilen trailerbare kielboot. Dit alles met buitengewoon fraaie details en looks, waar het ontwerpduo Alex Simonis en Maarten Voogd inmiddels wereldwijd bekend om staat. Een hypermoderne, infusion gebouwde performance cruiser van ruim acht meter lang met een compleet interieur. Niet alleen voor wedstrijden, maar juist bedacht en ontwikkeld voor het zeilen met het hele gezin. De boot beschikt over een aangename stahoogte, zes royale slaapplaatsen, een volwaardig kombuis en handig geplaatst spoeltoilet.

Wat heeft de Far East Finesse 26 nog meer te bieden?
De nieuwe Finesse 26 wordt in de markt gezet onder het prijsniveau van vergelijkbare modellen. Er zijn in de markt al fraaie en snelle alternatieven, echter veelal zonder comfort en interieur. Er bestaan zeker ook al luxe kleine familiejachten, die echter qua zeileigenschappen en uitstraling inmiddels achterhaald zijn. De nieuwe Far East Finesse 26 is revolutionair te noemen juist door de combinatie van moderne styling en comfort binnen, maar dan buiten wel in een volledig eigentijds maatpak gestoken! De Finesse wordt high-tech gebouwd en hoogwaardig met FinEsse afgewerkt. Een modulaire inrichting maakt het mogelijk om naar eigen smaak uw interieur qua kleurstellingen in te richten. De FE is een bijzonder fraai ogend concept, wat veel aandacht zal trekken. De introductie prijs van de Far East Finesse 26 in de standaard zeilklare uitvoering zal € 29.500,- inclusief BTW zijn. De boot wordt volledig uitgerust met beslag en uitrusting van onder andere topmerken als Yanmar, Harken en Sparcraft.

Specificaties
Technische specificaties                                           Zeilspecificaties
Lengte overall          8,38 m                                    Grootzeil                                 23,2 m2
Lengte romp            7,92 m                                    Rolfok                                    14 m2
Waterlijn lengte        6,75 m                                    Spinaker                                 62 m2
Breedte                   2,55 m                                     Zeiloppervlakte aan de wind     37.20 m2
Diepgang                 1,20-1,70 m                             Zeiloppervlakte voor de wind     85.00 m2
Waterverplaatsing     1625 kg
Motorvermogen        9 PK

Importeur voor de Benelux:
FarEast Boats Holland, Zevenaar.

Verkooppunten voor Nederland:
Far East Boats Holland, Zevenaar.
Edwin Visser Yachting, Enkhuizen.

Contactgegevens:
Edwin Visser Yachting                       Far East Boats Holland
Tel. +31 (0)228 – 322 779                Tel. +31 (0)6 339 300 27
Mob. +31 (0)6 – 51 475 322             info@fareastboats.nl
info@24sailing.nl                             www.fareastboats.nl

terug