Damarin bestaat 15 jaar

Dit jaar viert de Goudse sloepenbouwer Damarin haar 15 jarig bestaan. Damarin is weliswaar een kleinschalig familiebedrijf toch zijn er inmiddels al 250 sloepen gebouwd onder de eigen merknaam Grand Coast.

Alle modellen worden in eigen beheer ontworpen en gebouwd. Behalve door heel Nederland hebben ze ook klanten in Frankrijk, Duitsland, Finland en de Verenigde Staten.
Dat ze op deze Goudse werf ook behoorlijk innovatief zijn blijkt o.a. uit het DBS-systeem. Dit unieke waterballastsysteem zorgt ervoor dat hun sloepen ook onder zeer lage bruggen door kunnen. Ook zijn ze al 10 jaar actief op het gebied van Hybride en Elektrisch varen. Een ander voorbeeld is de Grand Coast 640 MPV. In 2001 was dit de allereerste sloep in zijn klasse met accommodatie voor langer verblijf aan boord. 
De sloepenlijn bestaat uit 4 modellen en in 2007 is de luxe Grand Coast 840 Cruiser op de markt gekomen.

Damarin bouwt tevens als vrijwel de enige sloepenbouwer haar modellen in zeiluitvoering. De werf is onlangs met 700m2 vergroot om behalve de nieuwbouw ook andere activiteiten uit te breiden zoals stalling, onderhoud, reparaties, Hybride ombouw van bestaande boten en het leggen van Flexiteek dekken, het kunststof alternatief voor teak.

Om het 15 jarig bestaan te vieren komen ze in het voorjaar van 2010 met een Tender uitvoering van de Grand Coast 840. Hier is een speciaal onderwaterschip voor ontwikkeld wat moet zorgen voor een zeer geringe weerstand en een hoog snelheidpotentieel bij een laag brandstofverbruik uitermate geschikt voor Hybride aandrijving.

Damarin, Grand Coast yachts
Goejanverwelledijk 36
2807 CC Gouda
Tel.: 0182 515386
www.damarin.nl
info@damarin.nl

terug