Nieuw: de Bavaria Sport 38

De Bavaria Sport 38 is alweer het derde schip in één jaar tijd dat in samenwerking met de BMW Group Designworks USA, een dochter van de BMW Group, tot stand is gekomen. De royale sportkruiser is de opvolger van de succesvolle Bavaria 37 Sport. De Bavaria wordt op de bootshow in Düsseldorf eind januari 2010 geïntroduceerd en de Nederlandse introductie vindt tijdens de Hiswa van 2010 in Amsterdam plaats.

De Bavaria Sport 38 wordt net als alle Bavaria motor- en zeiljachten volledig gebouwd in het Duitse Giebelstadt. De werf is continue bezig met innoveren. Dit zorgt ervoor dat de Sport 38 niet alleen wat betreft vormgeving veranderd is ten opzichte van zijn voorganger. Op het gebied van afwerking en keuzemogelijkheden is er veel verbeterd. Zo kan er nu gekozen worden uit 3 houtsoorten voor het interieur, mahonie, licht eiken en walnoot.

De Bavaria Sport 38 is modern en sportief gelijnd, maar ook praktisch gebruik staat hoog in het vaandel. De Sport 38 heeft in het cockpitgedeelte een royaal zonnedek met een enorme bergruimte eronder. Ook is er zitgelegenheid voor 8 tot 10 personen. Een geïntrigeerde wetbar maakt het geheel compleet. Het voordek met liggedeelte voor de zonaanbidder is makkelijk toegankelijk via de brede gangboorden.

Wat bij binnenkomst aan het interieur opvalt is de ruimte en strakke vormgeving. Voor een schip in deze klasse biedt de middenhut uitzonderlijk veel leef- en opbergruimte. Zoveel, dat men zich af moet vragen of de middenhut of de voorhut als eigenaarhut bestempeld kan worden. Beide hutten zijn voorzien van twee slaapplaatsen.

De royale salon en praktische kombuis maken het verblijf benedendeks erg aangenaam. Ook over de natte cel is goed nagedacht. Deze is voorzien van een toilet, wasbak en door een deur gescheiden douche.

Varen met de nieuwe 38 gaat ook goed op de binnenwateren vanwege koersvastheid, weinig doorvaarthoogte en weinig diepgang. Het schip laat echter pas zien wat het kan op het grote water. Doordat de snelheid eenvoudig aan de golfslag aangepast kan worden is het schip onder vrijwel alle omstandigheden comfortabel te varen.

De Bavaria Sport 38 is al leverbaar vanaf € 166.481,- incl. 19% BTW. De HT (hard top) versie van de Sport 38 is vanaf ca. april 2010 leverbaar.

Stand Hiswa: 01.234

terug