Fineliner 33 Hybride

Fineliner 33 Hybride: investeren in duurzaamheid was nog nooit zo plezierig.

Op de Hiswa presenteert Fineliner Yachting op stand 2-306 de Fineliner 33 Hybride. Als eerste Nederlandse bedrijf monteert Fineliner Yachting de Volkswagen-Marine 5 cilinder 165 pk TDI dieselmotor, die zichzelf in de praktijk reeds bewezen heeft, met daaraan gekoppeld een Iskra Elektromotor. Het beste van twee werelden wordt nu ook in een marinetoepassing gecombineerd. Door deze combinatie kan zowel elektrisch, als met dieselaandrijving gevaren worden. Een krachtige, snelle vaarstijl gaat zo samen met een zuinig brandstofverbruik en ‘stil varen'. Dankzij een financiële ondersteuning van het ministerie van EZ kan Fineliner Yachting dit schip voor een zeer concurrerende prijs op de markt brengen. Vanaf april 2010 is de Fineliner 33 Hybride leverbaar. Proefvaren kan vanaf de tweede week in maart.

Specificaties Fineliner 33 Hybride:
Romp                                      polyester
L.O.A.                                      10,00 meter
Breedte                                    2,45 meter
Diepgang                                 0,60 meter
Doorvaarhoogte                        1,25 meter
Gewicht ca.                               2.300 kg
Watertank                                80 liter
DieselTank                                270 liter
VW-Marine Dieselmotor              165 PK / 5 cil.
Elektromotor ISKRA                    7 kW
Zeer complete basisuitvoering­     € 159.500,- inclusief BTW.

Over Fineliner Yachting
Richard van Hemert en Roeland Begemann zijn enige jaren geleden gestart met Fineliner Yachting. In eerste instantie met de Fineliner 31, een ontwerp van Van de Stadt en Jim Lensveld, waarin het design, het comfort en de kwaliteit gebroederlijk naast elkaar staan. Daarom wordt elke Fineliner standaard al zeer compleet opgeleverd. Het schip heeft o.a. een dek, een kuipvloer en kuipbanken van teakhout met daaronder veel praktische bergruimte. Er is onder meer een keukenunit en een grote, ingebouwde koelbox. De Fineliner heeft een afsluitbare kajuit met zitplaatsen voor vijf tot zes personen. En in het voorcompartiment maken twee slaapplaatsen, een toilet en extra bergruimte het gebruikscomfort af. Er is een uitgebreid instrumentenpaneel met een ingebouwd kompas, een MFA boordcomputer met brandstofverbruikmeter, vermogensmeting, snelheidsmeting en andere dieselfuncties.
De navigatieverlichting completeert het schip. De afwerking en de details getuigen van excellent vakmanschap. De zelflozende kuip is veilig en gebruiksvriendelijk. Inmiddels is het programma uitgebreid tot de Fineliner 27, 31, 33 niet hybride, 40 cabin en 40 open. Alle schepen zijn met diverse motorvarianten leverbaar.

Over Volkswagen Marine
Het wereldwijde imago van de Volkswagengroep is, sinds het begin, gebaseerd op duurzame, gebruiksvriendelijke technologie. Volkswagen Marine werd uitgedaagd om deze manier van denken te adapteren voor de kleine, maar veeleisende markt van jacht- en scheepsmotoren. Hiervoor is geïnvesteerd in onder andere de beste corrosiepreventie voor alle componenten en in zaken die het reguliere onderhoud substantieel verminderen. Klanten moeten kunnen genieten van de motoren als het mechanische hart van hun schip en tegelijkertijd de rust op het water ervaren. Zonder vuile handen te krijgen, of het milieu onnodig te belasten tijdens gebruik.
De TDI 165-5 motor (165 pk) heeft 2,5 liter cilinderinhoud, directe injectietechnologie met tweetrapsinspuiting en MDC motorregeling met geheugen. De sterke 5 cilinder ontleent zijn kracht onder andere aan de turbo met verstelbare schoepen (VTG turbo) en inlaatluchtkoeling. Deze motor levert een koppel van 310 Nm bij 2.500 tpm, terwijl het brandstofverbruik en de uitlaatemissie laag blijven. Hij voldoet met gemak aan de huidige en de te verwachten EU-normen op het gebied van uitlaatemissie. De geluiddempende kap zorgt voor extra demping van het motorgeluid, dat van zichzelf al zeer laag is.

Hybride aandrijving met Iskra elektromotor
Iskra is een van de grootste elektromotorenfabrieken ter wereld. De elektromotor/generator van Iskra is via een hydraulische koppeling aangesloten op de Volkswagen-Marine motor. De watergekoelde elektromotor levert in de elektrische aandrijfstand 7 kW. Als de elektromotor door de dieselmotor wordt aangedreven, spreken we van een generator, die dan 5 kW levert. De operationele spanning is 48 V gelijkspanning.
De Hybride-aandrijving wordt compleet geleverd met een accupakket, bestaande uit 8 stuks droge Optima deep-cycle accu's en een professionele acculader/omvormer van Studer, type XTM 2600 combi. (Dit is een gecombineerde 2600 Watt omvormer/acculader, zowel voor 230V verbruikers aan boord, als voor het laden van de accu's met walspanning, inclusief digitaal controlepaneel).

www.finelineryachting.nl

terug