Pedro-Boat presenteert Cantia op de Duitse markt

Tijdens de grootste Europese boatshow, BOOT 2010, welke zal plaatsvinden van 23 t/m 31 januari 2010 in Düsseldorf, zal jachtwerf Pedro-Boat uit het Groningse Zuidbroek het nieuwe merk Cantia presenteren in hal 15, standnummer A55. 

Naast de stalen motorjachten, die al meer dan 35 jaar worden gebouwd en verkocht onder de naam Pedro, is het afgelopen jaar grondig gewerkt aan een nieuwe productlijn voor een composiet motorjacht, de Cantia. Met de Cantia verbreedt Pedro-Boat haar assortiment en denkt daarmee haar kansen te vergroten op de Europese markt.

Nederlands fabricaat
De nieuwe boot is gebaseerd op de Kent, een van oorsprong Engels model dat tot 5 jaar geleden is gebouwd en zich uitgebreid heeft bewezen. Dat dit model nog steeds erg populair is bewijst de club van Kentenaren, een enthousiaste en actieve merkenclub die zweren bij het model en eigenschappen van deze boot.

De nieuwe Cantia zal niet geheel worden geproduceerd door Pedro-Boat. Het composieten casco wordt aangeleverd volgens de strikte Pedro specificaties door Adel Polyester, een Overijssels bedrijf gespecialiseerd op het gebied van polyester en andere composieten. Alle andere activiteiten, zoals timmerwerk, installaties en verdere ontwikkeling van de boot, worden gedaan op de werf van Pedro-Boat in Zuidbroek. De Cantia is daarmee echt een product van Nederlandse origine geworden. 

Nieuwe kansen
Pedro-Boat ziet vooral kansen aan de onderkant van haar huidige product range. Zij was op zoek naar een motorboot tussen de 8 en 9 meter, die geschikt is voor zowel het binnenwater als de open zee. Ideaal om met 2 personen voor langere tijd op het water te genieten. In de Cantia zijn al deze vereisten verenigd.

"We kunnen putten uit onze expertise op het gebied van de jachtbouw. We hebben de mensen met knowhow zowel als de productiemiddelen om dit naast onze huidige productie op te zetten. Daarnaast hebben we voor Pedro al een groot dealernetwerk in geheel Europa. Ook hier kunnen we gebruik van maken bij het in de markt zetten van dit nieuwe product. Naast Nederland en Duitsland, zien we vooral ook kansen in Frankrijk en Scandinavië."

Cantia 28' Cabin Cruiser
De Cantia 28' is een composiet boot, waarvan het ontwerp is afgeleid van de Engelse werk- of loodsbootjes. Het interieur is afgewerkt met teak en de boot is voorzien van een Volvo Penta dieselmotor. De Cantia 28' Cabin Cruiser versie heeft een gesloten salon en stuurstand en biedt ruimte aan 2 + 1 personen.

Technische specificaties:
L.o.a.                          8,45 m.
Breedte                       3,23 m.
Diepgang                     0,90 m.
Kruiphoogte                 2,40 m.
Dieseltank                   215 l.
Verswatertank              170 l.
Vuilwatertank               95 l.
Slaapplaatsen              2 + 1
Motor                          Volvo Penta D2/55 HS25A  41kW / 55 pk.
Gewicht                        +/- 4.500 kg
CE-ontwerpcategorie      B (zeegaand)

Introductieprijs:            138.040,- euro

Cantia en Pedro-Boat
Cantia is een puur Nederlands product en wordt gebouwd door Pedro-Boat. De Pedro-Boat werf is één van de grootste en toonaangevende scheepswerven voor kajuit motorjachten tot 15 meter in Europa en biedt werkgelegenheid aan totaal +/- 80 werknemers. Sinds haar oprichting in 1973, heeft de werf inmiddels meer dan 1.700 schepen afgeleverd in binnen- en buitenland. Het uitgebreide productassortiment van Pedro-Boat wordt gekenmerkt door een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en een tijdloos ontwerp.

Meer informatie over Cantia kunt u vinden op www.cantia-boats.com.

terug