Nieuw in 2010: Yamarin 63 Bow Rider

De nieuwe Yamarin 63 Bow Rider voelt zich onder alle weersomstandigheden thuis op het water. De jongste Yamarin-telg combineert gebruiksgemak, overvloed aan ruimte en veilige vaareigenschappen met een gestroomlijnde en sportieve uitstraling. De hoge en ver naar achter doorlopende ruit biedt optimale bescherming, waarvan ook de passagiers die achterin de boot zitten maximaal profiteren. De ontwerpers besteedden bovendien extra aandacht aan het gemakkelijk aan- en van boord gaan.

De Yamarin 63 Bow Rider laat zich dankzij de robuuste bouw en diepe V-romp gemakkelijk varen, ook in ruw water. De boot onderscheidt zich door ongekende stabiliteit en een perfecte balans. Met een gewicht van 900 kilogram in combinatie met een 150pk buitenboordmotor is een topsnelheid mogelijk van meer dan 46 knopen, terwijl het verbruik verrassend laag is: minder dan 0,9 liter per mijl bij een snelheid van 33 knopen!

Eenmaal aan boord overkomt u een gevoel van gemak en veiligheid; de instap is mogelijk zowel vanaf de boeg, de boorden als de spiegel. Het maakt dus niet uit op welke manier de boot is afgemeerd. Vanaf het zwemplatform stapt u gemakkelijk aan boord en naast de achterbank bevindt zich ook nog eens een opstap die een gemakkelijke toegang tot de kuip mogelijk maakt. Daarbij kan er, dankzij de deelbare kussens van het zonnematras, een deel van de kussens verwijderd worden zodat het aan boord komen nóg makkelijker wordt.

Achterin de kuip bevindt zich een grote L-vormige bank. Dankzij de draaibare voorstoelen ontstaat er een gezellige zitgroep voor vijf personen rond de (optionele) kuiptafel. In de ruim bemeten opbergruimte is voldoende capaciteit voor het zonnematras, de kuiptafel en andere spullen. Er is zelfs een aan plaats voor de koelbox gedacht, waarvoor uiteraard ook een 12-Volt aansluiting binnen handbereik is. De Yamarin-ontwerpers besteedden extra aandacht aan de toegankelijkheid van de opbergruimten en andere voorzieningen; deze zijn zelfs met kussen en al te openen zonder direct weer dicht te vallen. De boot wordt standaard geleverd met een dekzeil, waarvoor bovendien een aparte opbergruimte aanwezig is.

Om hinderlijke schitteringen tot een minimum terug te brengen is de stuurconsole bewust uitgevoerd in een grijze kleur en er is af fabriek rekening gehouden met de montage van een 8" kaartplotter. De afsluitbare bakboordconsole is goed gedimensioneerd en geschikt voor eventuele montage van een radio/CD-speler, waartoe al een 12-Volt aansluiting aanwezig is. Eveneens aan bakboordzijde bevindt zich een zwaar uitgevoerd (RVS) handvat dat bovendien slim dienst doet als bekerhouder. De ruime doorloop naar de boeg is voorzien van een in stemmig donkergrijs getint acrylglas uitgevoerde toegangsdeur, waarvan de bovenzijde een verstevigingsprofiel meekreeg. In combinatie met de ruit biedt de toegangsdeur optimale bescherming tegen wind en water.

Het ruime boegcompartiment van de Yamarin 63 Bow Rider beschikt over een grote bank, maar voorziet tegelijkertijd in genoeg ruimte om bijvoorbeeld visgerei of de boodschappen in op te bergen.

De in grijs- en blauwtinten uitgevoerde bekleding is volledig nieuw ontwikkeld. Het materiaal is waterafstotend bovendien gemakkelijk te reinigen.

Specificaties Yamarin 63 Bow Rider
Lengte                                6,25 meter
Breedte                               2,30 meter
Diepgang                            0,40 meter
Waterverplaatsing                ± 900 kilogram
Spiegel                               XL
CE Ontwerpcategorie             C
Motorisering                        115-150 pk
Max. aantal personen           7

Standaarduitrusting:
• RVS zeerailing,kikkers, sleepoog, handvatten, oog voor anti-diefstalketting, zwemtrap en brandstofdop.
• Hydraulische stuurinstallatie van Seastar
• Twee multifunctionele Yamaha LAN meters
• Verzonken gemonteerde Yamaha afstandbediening type 6×3
• Afstandbedieningskabels met Teflonvoering
• Flexibele motoraansluitslang
• Vaste brandstoftank (107 liter)
• Brandstoffilter
• Dekzeil
• Opbergruimte voor dekzeil
• Afsluitbaar handschoenenkastje
• Brandblusser
• Navigatieverlichting
• 12-Volt stekkerdoos (2)
• Offshore stoelen
• Kussens
• Ankerkluis voor en achter
• Bekerhouder
• Montagemogelijkheid voor 8" kaartplotter
• Montage radio & 8 luidsprekers voorbereid
• Ruimte voor plaatsing koelbox (12-voltaansluiting aanwezig)
• Toegangsdeur naar boeg onder het windscherm
• Goedgekeurd oog voor bevestiging anti-diefstalketting

Optionele extra’s:
• Transportkleed
• Afdekzeil front
• Boxkleed
• Zonnematras voor achterdek
• Waterskipaal
• Teak-dek (synthetisch of hout)
• RVS kielstrip
• Neerklapbare tafel tussen de stoelen
• Trimvlakken
• Kaartplotter
• Radio-installatie 

terug