Multifunctioneel 7” kleurendisplay van Volvo Penta

Volvo Penta’s nieuwe 7” kleurendisplay is een waar informatiecentrum voor de boot. Op het display kunnen motorgegevens van maximaal drie motoren worden weergegeven. Tevens kunnen de gegevens van de tripcomputer en informatie van verschillende sensoren, zoals roerstand, watertemperatuur en zoetwatertank bekeken worden.

Het display heeft ook een video-ingang. De booteigenaar kan een camera in de machinekamer, op het achterschip of op een willekeurige andere plek op de boot installeren. Op het display kunnen de beelden van de gemonteerde videocamera worden weergegeven. Met de camera zou bijvoorbeeld de machinekamer bewaakt kunnen worden of hij kan dienen als ‘achteruitkijkcamera’ om het afmeren te vergemakkelijken. De navigatie en de functie My View maakt het een stuk eenvoudiger de eigen instellingen in te voeren.

Het 7” display heeft een zeer scherp beeld dankzij de hoge resolutie. De afleesbaarheid is uitstekend – de informatie is duidelijk zichtbaar, zelfs in hel zonlicht.

Het 7” display is ontworpen voor diesel- en benzinemotoren met het elektronische EVC-systeem van Volvo Penta met eenvoudige “plug-in” montage, zeer betrouwbare werking en de mogelijkheid om nieuwe aanvullende functies te installeren zodra die beschikbaar komen.

De functie My View is reeds voorzien van een basisinstelling. De booteigenaar kan dan heel eenvoudig kiezen welke gegevens op welke wijze moeten worden weergegeven. Via snelkoppelingen kunnen functies zoals de Powertrim Assistent en de Low-speed mode eenvoudig aan- en uitgezet worden.

Het menu voor brandstofbesparing verschaft, samen met de tripcomputerfunctie, direct informatie over het huidige en gemiddelde brandstofverbruik, afstand bij huidig brandstofverbruik, enz. Een belangrijk hulpmiddel voor zuinig en milieuvriendelijk varen.

In het instellingenmenu kan de booteigenaar eenvoudig zijn instellingen wijzigen: taal instellen, eenheden voor snelheid en afstand selecteren, geluidsvolume voor waarschuwingen instellen enz. Ook kunnen er eenvoudig nauwkeurige afstellingen voor verschillende EVC-functies, zoals vaarhoeken voor de Powertrim Assistent en laagste snelheid in de Low-speed mode, uitgevoerd worden.

terug