Zeiljacht valt van trailer door storm

Op het parkeerterrein van het Aquaverium in Grou is een te koop liggend zeiljacht vanmiddag rond de klok van 14.00 uur omvergeblazen door de wind. Op dat moment bereikte de wind een snelheid van ca. 42 knopen, hetgeen windkracht 9 betekent.

Het bij het Aquaverium te koop liggende zeiljacht ving zoveel wind dat het omgeblazen werd. Het jacht was aan de trailer vastgesjord met sjorbanden, daardoor kieperde in een windvlaag het geheel in één keer om. 

Op het dak van het Aquaverium wordt permanent de wind gemeten, de computer gestuurde windmeter gaf vanmiddag regelmatig meer dan 42 knopen wind aan. Dit betekent dat er een storm raasde van windkracht 9. 

Morgen, wanneer de wind weer wat is weggezakt, zal het schip weer rechtop worden gezet. Dan pas kan de exacte schade worden bekeken. Volgens de botenverkopers in het Aquaverium zal de schade in de duizenden euro’s lopen.

terug