Vivante 55: overcompleet mini megajacht

De strakke lijnen en de Italiaanse vormgeving geeft de nieuwe Vivante 55 een scheepse en warme uitstraling. Van de uitrusting kun je zeggen dat die overcompleet is. Alle denkbare opties zijn op dit schip aanwezig, tot een verwarmd achterdek aan toe. De bouw van deze 55 voeter met waaiersteven is in de eindfase. Begin volgend jaar moet het grootste schip ooit door Vivante Yachts in Sneek gebouwd, klaar zijn en zal haar primeur beleven tijdens de HISWA in Amsterdam.

Zoals alle schepen van Vivante Yachts – met de 43 Cabrio Cruiser winnaar van de Boot van het Jaar 2009 verkiezing – is deze 55 op wens van de klant gemaakt en ingericht. Dit betekent in dit geval een Italiaanse sfeer, met veel leer, beklede panelen, Amerikaans notenhout, roestvast staal en Alcantara bekleding. Door de gebruikte materialen heeft het motorjacht weliswaar een modern en licht interieur, maar met een warme, scheepse uitstraling.

De Vivante 55 heeft in een aparte ruimte een heus kantoor aan boord, drie hutten en twee badkamers. Alle vertrekken hebben airco. Natuurlijk heeft het motorjacht met een afmeting van bijna zeventien meter een ruime salon. Hier een loungehoek in de vorm van een royale L-bank met twee losse tafels. Daar schuin tegenover op een plateau de dinette die door zijn twee rechte en een schuine hoek een bijzondere vorm heeft. De tafel is groot en daar kun je ruim met zes personen aan zitten. De diagonaal geplaatste kombuis bevindt zich in het voorste deel van het schip en ligt één level lager dan de salon. Zoals je van dit kaliber schip mag verwachten is de kombuis uitgerust met zaken als een Corian blad, inductiekookplaat, grote koelkast en magnetronoven. Deze Vivante 55 heeft als extra ook een vaatwasser, vriezer, ijsblokjesapparaat en een inbouw koffieautomaat. Verder naar voren onder de salonvloer de eerste van de twee gastenhutten met twee eenpersoonsbedden. Verder in het voorschip aan stuurboord een ruime douche, aan bakboord de toiletruimte. Voorin het tweede gastenverblijf met V-bed en veel kastruimte. Voor wat de verblijven betreft is de eigenaarshut achterin het visitekaartje van de Vivante 55. Ter indicatie, deze neemt bijna een derde deel van de totale lengte van het schip in beslag. Groot in overtreffende trap zou je kunnen zeggen. Aan bakboord de grote badkamer met inloopdouche die middels een deur gescheiden is van de ruimte met daarin het toilet en twee losse wastafels. Aan stuurboord op wens van de klant een kantoor, met een geïntegreerd bureau en boekenkast. Helemaal achterin de hut met een vrijstaand bed van twee bij twee meter, royale ruimte rond het bed, verschillende hang- en legkasten en schappen.

De Vivante 55 heeft vloerverwarming, een royaal navigatiepakket, hydraulische boeg- en hekschroef maar ook een hydraulisch zwemplatform met daarop een bijboot. Verder een elektrische cabrioletkap, verwarming op het 25 m² grote achterdek, camera's rondom en twee spudpalen. Het schip is ontworpen door Vripack terwijl A.R. Design verantwoordelijk is voor het ontwerp van het interieur.

Belangrijkste technische gegevens:
Lengte                       16,90 m
Breedte                      5,25 m
Diepgang                    1,35 m
Kruiphoogte                3,20 m
Waterverplaatsing        40 ton
Dieseltank                  2.000
Watertank                  1.000
Vuilwatertank              400 l
Motorisering                2 x Vetus Deutz DT66  170 pk
CE-Categorie               A

Info:
Vivante Yachts
Hendrik Bulthuisweg 13
8606 KB Sneek
Telefoon: 0515 438158
Internet: http://www.vivanteyachts.nl/
E-mail: info@vivante-yachts.nl

terug