Introductie AdmiralsTender Sport op Boot 2010

Nieuwe snelle tender met sportief design

Superior Yachts introduceert de AdmiralsTender Sport op Boot 2010 in Düsseldorf. De Sport is een combinatie van modern design met de klassieke lijnen van de AdmiralsTender. Hierbij ligt de nadruk op het sportieve karakter en duurzaamheid. Daarnaast biedt deze versie meer luxe dan het bestaande ‘Classic' model. Zo is deze in composiet gebouwde tender uitgerust met een elektrisch verstelbare bestuurderstoel en een innovatieve minibar. Deze minibar is uitschuifbaar en kan worden voorzien van kooktoestel of een Nespresso Cube. Opvallend aan het nieuwe ontwerp zijn de sprayrails, de strakke romp-dekverbinding en de half open spiegel.

Foppe-Jan Smit, directeur van Superior Yachts: "Ondanks de crisis hebben wij besloten de ontwikkeling van de AdmiralsTender Sport door te zetten. Het was altijd al onze ambitie om een dergelijke boot te ontwikkelen. Een voortdurende vraag vanuit de markt naar de sportieve en nog snellere versie gaf de doorslag."

Superior Yachts bouwt de AdmiralsTender Sport bij Jachtbouw Vels & Partners in Medemblik. De ontwikkeling vond plaats in samenwerking met Peter Bosgraaf Yacht Design, op basis van de succesvolle, door Van de Stadt Design ontworpen AdmiralsTender Classic.

De AdmiralsTender Sport is voor het eerst te zien van 23 tot 31 januari op Boot 2010 in hal 5, stand C20.

Specificaties
Voor de motorisering is de keuze gevallen op de nieuwe Volvo Penta D3 lijn. Deze 5 cilinder common rail diesel wordt standaard geleverd met 110 pk, maar ook de 170 pk of 220 pk versies behoren tot de mogelijkheden. De Sport kan ook worden voorzien van een volledig hybride motor van Steyr.

De layout met rondzit voor, een forse console en groot zonnedek achter is heel anders dan van de AdmiralsTender Classic. Het Esthec dek past goed bij deze design versie van de tender. Dit duurzame en onderhoudsvrije composiet dek kan zowel in ‘modern grey' worden geleverd als met ‘classic teak looks'.

Met de afmetingen van 8.90 x 2.50 x 0.70 meter en een gewicht van circa 2.050 kg is de AdmiralsTender Sport gemakkelijk trailerbaar. Eerder al bleek dat dit vooral in het buitenland voor veel mensen van groot belang is.

De AdmiralsTender Sport wordt zeer compleet geleverd, met onder meer boegschroef, toilet, buitendouche en zwemplateau. Als prijsindicatie geldt € 100.000 exclusief btw voor de uitvoering met 110 pk Volvo Penta D3 motor.

Superior Yachts
Superior Yachts is een Nederlands bedrijf dat jachten ontwikkelt en internationaal op de markt brengt. Innovatie, klasse, kwaliteit en duurzaamheid zijn hierbij kernbegrippen. Superior Yachts bereikt haar doelstellingen door middel van krachtenbundeling van partners op het gebied van jachtontwerp, -bouw, -verkoop en -service. De AdmiralsTender Classic werd in 2007 als eerste model door Superior Yachts ontwikkeld en op de markt gebracht. Van dit type zijn inmiddels 30 boten gebouwd en geleverd. Voor meer informatie zie ook www.superioryachts.biz.

Partners AdmiralsTender Sport
Ontwerp:        Peter Bosgraaf Yacht Design       www.yacht-design.nl
Bouw:            Jachtbouw Vels & Partners           www.velsandpartners.com 
                    Esthec                                      www.esthec.nl 
                    Volvo Penta                               www.volvo.com/volvopenta 
                    Steyr                                        www.steyr-motors.com 
Verkoop NL:   Jachtwerf Serry (Loosdrecht)        www.serry.com       
                    Fort Marina (Warmond)               www.fortmarina.nl

terug