Interboat introduceert Intender

Ruim vijftien jaar nadat de oorspronkelijke sloepenbouwer Interboat de eerste sloep op de markt lanceerde, staat de werf in Zwartsluis klaar voor de tewaterlating van een nieuw type open boot. Met de Intender 660 en 770 stapt de Nederlandse botenbouwer in het segment van sportieve en modern gelijnde tenders. In januari is de eerste Intender, de 770, te bezichtigen in de showroom in Loosdrecht.

Interboat geniet nationaal en internationaal ruime bekendheid door de hoogwaardige kwaliteit, de extreme duurzaamheid én betrouwbaarheid van de karakteristieke modellen uit de brede collectie sloepen en cruisers. Met de bouw van de Intender bedient Interboat watersportliefhebbers die behoefte hebben aan een eigentijdse uitstraling in combinatie met stevige sportieve prestaties. Directeur Jerry Schuiten meent dat dit nieuwe type open boot geen concurrent is voor de bestaande modellen. Daarbij wijst hij als eerste op de motoren. De Intenders kunnen worden uitgerust met Volvo diesel tot 220 pk. Het versterkte onderwaterschip geeft de Intender de mogelijkheid om een snelheid van ruim vijftig kilometer per uur te realiseren met behoud van de stabiele vaareigenschappen.

De 660 meet 6.60 meter in de lengte en is, mede gezien het beperkte gewicht, goed trailerbaar. De 770 meet 7.70 meter. De meest opvallende aspecten van het uiterlijk zijn de stevige rubberen stootrand rondom -als verfrissend design alternatief voor de klassieke kabelaring- en het eenvoudig bereikbare zwemplateau in de open spiegel. De geringe diepgang en beperkte doorvaarhoogte zijn een pré voor de binnenwateren, de grote stabiliteit en de snelheid zijn van belang voor de grote meren en de kustwateren. Beide modellen hebben standaard stromend water en een koelkast aan boord, de 770 herbergt zelfs een toilet in het afgesloten vooronder. De ruimte aan boord is toereikend voor maximaal tien passagiers. Het comfort en de afwerking ligt in lijn met de standaard die Interboat hanteert voor de sloepen en cruisers.

terug