Fiart Mare introduceerd Capi2-bussysteem

Capi2 Nederland BV maakt bekend dat de Italiaanse bouwer van motorjachten Fiart Mare S.p.A. o.a. haar nieuwste model 4tFOUR Genius uitrust met het revolutionaire Capi2-bussysteem voor jachten.

“We zijn erg blij met hun keuze” vertelt Tijmen Harberink, Operational Manager van Capi2 Nederland BV. “Fiart Mare staat bekend om de keuze voor revolutionaire technologieën zoals het Capi2-systeem. Zo waren zij bijvoorbeeld de eerste Europese werf die een schip geheel van fiberglas produceerde.”

Het 12V-24V / 220V Capi2-bussysteem is gebaseerd op intelligente bustechnologie. Tijmen Harberink legt uit: “Een of meer ringleidingen worden in het schip aangelegd. Nodes (elektronisch gestuurde power modules) worden op deze ringleiding gemonteerd. Deze nodes voorzien de lampen, instrumenten en pompen van de juiste hoeveelheid stroom. Iedere node is voorzien van een chip die communiceert met het Capi2-bedieningspaneel of Touch Screen en geeft de klant de exacte status door van alle stroomverbruikers aan boord.”

Michele Illiano, productiemanager van Fiart Mare, benadrukt hoe enthousiast ze zijn over de installatie van het Capi2-bussysteem in de 4tFOUR: “Ons doel is een elektrisch systeem te gebruiken dat eenvoudig te installeren maar ook te onderhouden moet zijn en tegelijkertijd ook moet fungeren als een geïntegreerd controlesysteem. Met Capi2 hebben we dit doel bereikt. Nu kunnen we onze klanten de meest geavanceerde technologie aanbieden die momenteel verkrijgbaar is en die ook nog eens eenvoudig te gebruiken is.”

Fiart Mare produceert jaarlijks 150 schepen die variëren van 23ft tot 50ft. De 50.000 m2 grote werf bestaat uit 9 fabriekonderdelen en er zijn 120 mensen werkzaam. In de 45-jarige historie van de werf zijn er 120 verschillende modellen gebouwd. Fiart Mare behoort zeker tot één van de grootste bouwers van Europa.

terug