Eemhaven heeft plaats voor nieuwe schepen

De Amersfoortse Eemhaven biedt inwoners en toeristen ook buiten het vaarseizoen een mooie aanblik. Dit visitekaartje van de stad heeft sinds 2006 permanente aanlegplaatsen voor historische en bijzondere schepen. Volgend jaar is er plaats voor twee of drie nieuwe schepen. De inschrijf- en selectieprocedure start op 2 november en sluit eind december 2009.

Op dit moment liggen naast de fietsboot al vijf bijzondere schepen langs de kade van de Kleine Koppel. Het precieze aantal beschikbare plaatsen hangt af van de grootte van de nieuwe schepen. Bij de selectie van de nieuwe boten wordt gekeken naar het uiterlijk en de toegevoegde waarde van de schepen voor de haven. Daarom moeten geïnteresseerde booteigenaren ook een bedrijfsplan overleggen.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.amersfoort.nl/eemhaven. Hier is ook meer informatie over de procedure te vinden.

terug