Selden introduceert gennaker code zero rollers

Gennaker en Code zero zeilen zijn de laatste jaren meer en meer populair geworden. De mogelijkheid om dergelijke zeilen te handelen en het gemak waarmee dit gaat draagt bij aan een extra stuk zeilplezier. Seldén introduceert de nieuwe systemen tijdens de bootshows in de komende maanden.

Er komt een serie van 3 modellen van 1.5 tot 4 ton maximum belasting, voor jachten van 25-50 voet lengte. Code zero zeilen hebben een hoge belasting op het voorlijk, er kan scherper mee aan de wind mee worden gezeild.

De furler systemen worden met een eindloze lijn bediend in een aandrijfschijf, de uitlijning kan qua hoek worden ingesteld. Alle constructieve onderdelen zijn vervaardigd van hoogwaardig Duplex staal, in combinatie met composiet onderdelen is het totaal sterk en licht in gewicht.

De nieuwe rollers worden onder het merk Seldén op de markt gebracht onder de noemers CX15, CX25 en de CX40. CX staat voor Code X wat betekent dat deze geschikt is voor elk type van Code zeil, de cijfers staan voor de maximale belasting.

De CX25 heeft een advies verkoopprijs van ca 1000 euro incl BTW. Levering vanaf januari 2010.

SELDÉN MID EUROPE
BROUWERSHAVEN
Pieter Oenema
Sales Manager
info@seldenmast.nl

terug