Najad 410

Het nieuwste model in de Najad range is de Najad 410. Deze 41 voeter is het zusterschip van de vorig jaar geïntroduceerde Najad 505, en volgt de nieuwe lijn binnen de Najad range met dezelfde gestroomlijnde look.

Het stijlvolle exterieur wordt ook hier gekenmerkt door de lage opbouw met flush vensters in opbouw en romp, de flush skylights en een opgeruimd dek door het onderdeks laten lopen van alle vallen en lijnen. De romp is wederom een ontwerp van judel/vrolijk & co, die de nieuwe 410 een uitstekende performance geeft. Een deltavormige ‘heavy ballast' kiel zorgt voor een laag zwaartepunt. De diepgang is standaard 2,10 m., een 1,90 m. kiel is leverbaar als optie. Het balansroer zorgt voor een lichte besturing, gemakkelijk overstag gaan en eenvoudig manoeuvreren.

Het bekende architectenbureau Rhoades Young werd enkele jaren geleden de nieuwe ontwerper van de Najad interieurs. Naast licht en ruimte geven details als pocketvering matrassen, zelfsluitende deuren in de kombuis, verzonken spotlights in de plafonds en met leer beklede handgrepen het interieur een zeer exclusieve uitstraling. Najad biedt haar kopers veel keuzevrijheid door haar semi custom build bouwwijze.

De eerste Najad 410 wordt dit voorjaar in Zweden te water gelaten.

Specificatie
Lengte over alles  : 12,20 m.
Lengte waterlijn     : 10,70 m.
Breedte                   : 3,85 m.
Diepgang               : 2,10 m.
*Alternatief             : 1,90 m.
Waterverplaatsing : 12,2 t.
Ballast                     : 4 t.
Doorvaarthoogte   : 18,50 m.

Motor
Type                        : Volvo Penta D2-55S
Vermogen              : 55 pk / 41 kW
Prijs ex BTW € 355.000 zeilklaar.

RVS Tanks
Watercapaciteit      : 550 l.
Boiler                       : 40 l.
Dieselcapaciteit     : 230 l.
Vuilwatertank        : 60 l.

Zeiloppervlak
Cruising                  : 85 m2
Grootzeil                 : 45 m2
Werkfok                  : 40 m2
*Rolgenua              : 53 m2
*Stormfok                : 17 m2
*Spinnaker             : 134 m2
*Gennaker              : 114 m2
*optioneel

Verdere informatie:

Najad Benelux, Kees Hundersmarck
Haven Kloosternol 1
4322 AK  Scharendijke
Tel. 0111 672341
info@grevelingenyachting.nl
http://www.najad.nl/

terug