Introductie Cranchi Yacht Class SIXTY4 HT

Introductie Cranchi Yacht Class SIXTY4 HT

Op de Genua Boatshow is de eerste van de nieuwe Yacht Class gepresenteerd.

De Cranchi SIXTY 4 HT
De familie Cranchi heeft in 2005 besloten de modellen van haar motorjachten uit te breiden met een serie groter dan 50 ft. Dit had nogal wat voeten in aarde, want behalve dat er in 4 ½ jaar 8 teams onder aanvoering van specialistische teammanagers aan het werk gingen moest er een geheel nieuwe fabriekshal worden gebouwd. En die is er gekomen ook. Seventy Plant 4 Een splinter nieuwe en volledig geautomatiseerde, 24/7 geclimatiseerde fabriek, 30.000m2, 5 robots van imposante afmetingen en 3 productie lijnen speciaal voor de SIXTY 4.

In april dit jaar heeft een langdurige stress test van 100 uur plaats gevonden waar de SIXTY 4 uitstekend aan de hoge verwachtingen voldeed. Helaas maar wel gebruikelijk is het dat het protype wat daarvoor gebruikt werd vernietigd is. Het eerste serie exemplaar is op tijd van de band gerold om te worden geïntroduceerd tijdens de Genua Boatshow 2009.

De reacties van publiek en pers waren overweldigend. Design, stijl en klasse werden in superlatieven gebruikt. Een compleet nieuw Italiaans design, een volledig nieuwe hull door Aldo Cranchi zelf ontworpen, 4 tweepersoons cabins inclusief een crew cabin, 3 badkamers, houten vloer in de salon en keuken, wollen tapijt in de slaapvertrekken, al met al met topcomfort aan boord. En met bijzonder efficiënt, moderne volledig uitgeruste cockpit. Ergonomisch ingedeeld met volledig verstelbare lederen stoelen. Elektronische besturing en instrumenten paneel met LCD daglicht schermen in combinatie met Raymarine G serie navigatie instrumenten met de GPM 400 processor.

De SIXTY4 HT wordt aangedreven door 2 MAN V12 / 1400 HP Diesels, die maximum snelheid bieden van 34-36 knopen. Een kruissnelheid van 28 knopen bij 1800 omwentelingen/minuut en een maximum koppel van 4710 Nm bij lage snelheid door toepassing van een dubbele turbo.

Dit klasse A Yacht heeft een lengte over alles van 20,85 meter maximum breedte 5,10 meter diepgang van 1,50 meter.

Bij het centre of excellence krijgt uw nieuwe SIXTY 4 een uitgebreide inspectie na de te waterlating en er wordt een testvaart gemaakt. Cranchi laat dus helemaal niets aan het toeval over. Zodat uw SIXTY 4 aan al uw verwachtingen voldoet.

Dit ruim 20 meter lange super de luxe en meest comfortabele jacht zal zeker uw hart veroveren door het zelf te beleven. Dus bent u serieus op zoek naar dit stijlvolle Italiaanse motor jacht, dan licht hij klaar voor een zeer uitgebreide proefvaart. Neem voor meer informatie over de SIXTY 4 HT contact op met Cranchi-Benelux Tel. 010-4295592 of per email info@cranchi-benelux.nl.

terug