Het casco van een Noaber

Hoeveel weegt een casco van een NOABER® 47 schoon aan de haak? Dat weet Consonant Yachts nog niet. Wel dat het casco, opgebouwd uit hooggekwalificeerde en voorgestraalde staalplaat, helemaal afgelast 11.563 kg woog. Zou de definitieve straalbeurt die aan het conserveren voorafgaat er nog een paar kilootjes af halen? In theorie zeker, want na de behandeling ziet het casco er blinkend uit, goed voor een uiterst perfecte hechting van de eerste conserveringslagen. Verdwenen zijn dan de miniscule stof-, vet- en roestdeeltjes.

Voor de zomervakantie start Consonant Yachts met de bouw van dit nieuwe type motorjacht dat dezelfde kwaliteiten als de Kuster zal hebben maar dat meer lengte, inhoud, een sportievere uitstraling en dus ook een hogere snelheid zal hebben.

Aan de verwachtingen in beeld en vorm die zij van het ontwerp hadden voldoet het casco. Hierbij een beeld van het pas gereedgekomen casco dat zich nu bij het straalbedrijf bevindt. Wie meer foto’s wil bekijken van de opbouw verwijzen wij naar hun website.

terug