Drie nieuwe portable buitenboordmotoren van Yamaha

Met de komst van de nieuwe Yamaha F4, F5 en F6 buitenboordmotoren laat Yamaha wederom zien waarom ze al jaren het grootste merk in buitenboordmotoren is. Door de introductie van deze geheel nieuwe, draagbare, sterke en zuinige F4, F5 en F6 is het modellenprogramma nu meer dan compleet. Deze nieuwe viertaktmotoren voldoen aan de meest strenge eisen – praktische en eenvoudige bediening, krachtig, zuinig, duurzaam en betrouwbaar – die aan buitenboordmotoren worden gesteld. De Yamaha F4, F5 en F6 voldoen niet alleen aan deze eisen, maar overtreffen ze zelfs ruimschoots!

Wat direct aan deze totaal nieuw ontwikkelde modellen opvalt, is het ultracompacte uiterlijk en de frisse graphics. Daarbij vallen aan de buitenzijde ook de ruime stuur- en gashendel, de makkelijk te bedienen kapsluiting en de ruim bemeten draagbeugel direct op. Minder in het oog springend is de fonkelnieuwe, onderhuidse techniek.

Dat deze zo onopvallend is, komt vooral omdat deze nieuwe viertakt modellen zó stil zijn, dat het soms bijna lijkt of ze nog niet lopen; een resultaat van het vernuftige nieuwe uitlaatsysteem. De motor is daarbij ook nog amper te voelen omdat bij de ontwikkeling zeer veel aandacht is besteed aan het dempen van vibraties. Om een bijna onmerkbare loop van de motor te bereiken, maakt Yamaha gebruik van een perfect uitgebalanceerde krukas en een trillingsvrije ophanging in rubber bevestigingen. De vraag "Loopt hij dan al?" gaat bezitters van deze nieuwe buitenboordmotoren dan ook regelmatig gesteld worden!

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe portable modellen hebben we vooral goed gekeken naar het brandstof- en smeersysteem. Een extra brandstofpompsyteem zorgt ervoor dat er altijd benzineaanvoer is en dus ook een vlotte start wanneer de motor een lange tijd niet is gebruikt. Met een keuzekraan kunt u kiezen of u gebruik maakt van de ingebouwde tank of van een optionele losse tank. U kunt het olieniveau makkelijk van buiten controleren. Het innovatieve herverbrandingsysteem is één van de redenen waarom de uitstoot van de 139 cc grote F4, F5 en F6 motoren zo extreem laag is.

Misschien wel het meest praktische aan deze modellen is dat ze door een uniek lekkage-preventiesysteem op de drie meest voorkomende standen horizontaal gelegd kunnen worden, zonder dat er olie naar buiten lekt. Door deze en nog veel meer technische innovaties voldoen de nieuwe F4, F5 en F6 niet alleen ruim aan aan de geldende 2008 CARB en 2006 EU RCD-marine eisen, maar ook aan de strenge Amerikaanse 2010 US EPA regelgeving.

Uiteraard is bedieningsgemak ook een punt waarvan we alle te ontwikkelen mogelijkheden onderzochten tot we de ideale lay-out hadden gevonden. Mooie voorbeelden hiervan zijn de maximale draaihoek van 90 graden, die voor gemakkelijk en optimaal manoeuvreren zorgt en het 3 standen ondiepwater vaarsysteem. Dit zijn nog maar een paar kenmerken van deze kleine krachtpatsers.

Zoals altijd zijn de marineproducten van Yamaha Motor innovatief, duurzaam, betrouwbaar en zorgen ze voor een werkelijk minimale belasting van het milieu. Voor de volledige specificaties van de F4, F5 en F6 verwijzen we u graag naar onze website: www.yamaha-marine.nl.

terug