25 jaar aan het roer..

Jachtwerf Mulder is opgericht in 1938 door Dirk Mulder Senior en is tot de dag van vandaag een familie bedrijf. Gedurende de decennia heeft de werf een reputatie opgebouwd die alom bekend is. Het merk “Mulder” staat voor kwaliteit en hoogwaardige afwerking, een resultaat dat bereikt wordt door een sterk team met know how van hedendaagse technieken, gecombineerd met klassieke bouwwijzen.

In 1938 start de historie van Jachtwerf Mulder. In het begin werden vooral kleine houten zeilboten gebouwd. In de jaren 40 en 50 werden tevens kleine stalen motorjachten en grotere houten gebouwd. Deze kleine motorjachten waren de voorlopers van de later beroemd geworden Favorite kruiser, die werd geïntroduceerd eind jaren 50 en werden geproduceerd tot in de jaren 80.

In 1984 nam Dick Mulder de zaak over van zijn vader en introduceerde spoedig daarna twee nieuwe labels, de “Favorite Superieur” en de “Futura”. In de jaren ’80 en ’90 werden verschillende van deze jachten geleverd. In het begin van de jaren 90 werd gestart met “Mulder Custom Build Motoryachts”.

Jachtwerf Mulder bouwt jachten volledig in eigen beheer al dan niet in samenwerking met geselecteerde en gespecialiseerde onderaannemers. Als gevolg van verdere groei is bovendien een compleet nieuwe timmerafdeling geopend en is grond aangekocht voor een nieuwe werf met een oppervlakte van 6000m2.

Dick Mulder heeft in de 25 jaar dat hij aan het roer staat van de jachtwerf de werf door grote veranderingen heen geloodst. De Super Favorite Kruiser die met name op de Hollandse plassen te vinden zijn heeft plaats gemaakt voor grotere jachten die worden geleverd in Nederland maar onder andere ook in Nieuw Zeeland, Rusland, Italië, Spanje en Egypte.

www.jachtwerfmulder.nl

terug