BootGarant verzelfstandigt en opent Marinecenter

Per 1 september 2009 is de pechhulpverlener op het water, BootGarant, een zelfstandige onderneming geworden. De voormalige moedermaatschappij, Waterbeek Holding, tevens eigenaresse van de crossmediale platforms Yacht Vision en House Vision, blijft BootGarant de komende drie jaar ondersteunen via het televisieprogramma Yacht Vision. De aandeelhouders van Flevo Mouldings te Emmeloord hebben het merk BootGarant overgenomen en zullen het met kracht verder uitbouwen. Naast de bestaande en zeer gewaardeerde hulpverlening, die overigens ongewijzigd blijft, zal BootGarant dit najaar ook een eigen Marinecenter te Emmeloord openen. Vanuit dit Marinecenter zal aanvullende technische hulp geboden kunnen worden.

BootGarant verleent pechhulp aan watersporters die door een technische storing aan hun boot niet verder kunnen varen. De aangesloten leden hebben recht op maximaal vijf keer sleutelhulp per jaar. Het lidmaatschap staat open voor alle watersporters in Nederland en kost € 69,50 per jaar.

Patrick Schreudering, CFO van Waterbeek en vanaf het begin intensief bij BootGarant betrokken, geeft aan verheugd te zijn over de verzelfstandiging: “Sinds de start van BootGarant in 2006 heeft het bedrijf zich ontwikkeld als een operationeel servicebedrijf en is daarmee langzaam maar zeker verwijderd geraakt van de crossmediale activiteiten waarin Waterbeek gespecialiseerd is. De vraagstukken die bij BootGarant op tafel komen zijn dermate technisch van aard dat we vanuit het management het gevoel hadden niet meer de juiste partner voor BootGarant te zijn. BootGarant heeft in de aandeelhouders van Flevo Mouldings een passende partner gevonden.”

Eric Houtsma, één van de aandeelhouders van Flevo Mouldings, licht de verzelfstandiging als volgt toe: “Met BootGarant komen we dicht bij de Nederlandse watersporter te zitten en met de inrichting van een eigen BootGarant Marinecenter gaan we de BootGarant hulpverlening verder uitbouwen. De Nederlandse watersporter kan bij dit Marinecenter terecht voor alle vormen van bootreparatie, periodiek onderhoud en zelfs een complete “refit”. Zo wordt BootGarant niet alleen een betrouwbare hulpverlener op het water, maar kan het bedrijf in een totaalconcept de Nederlandse watersporter complete ondersteuning verlenen; dus niet alleen bij pech maar ook ter voorkoming daarvan. Er zal speciaal voor het BootGarant Marinecenter een voor alle soorten van boten goed bereikbare locatie aan het water gezocht worden.”

terug