Het is tijd voor de Greenline 33 Hybrid

Tijdens de Hiswa te Water 2009 in IJmuiden van 1 t/m 6 september a.s. zal het Zeeuwse bedrijf, Nova Yachting Brokerage BV, de Greenline 33 Hybrid, op stand F29, presenteren. Een wereldprimeur!

De Greenline 33 Hybrid is puur als hybride “motor”boot ontworpen. Vele sleeptank testen en uitgebreide computer simulaties hebben geleid tot de meest optimale rompvorm. De boot verbruikt daardoor beduidend minder fossiele brandstof en stoot aanzienlijk minder CO2 uit dan andere motorboten.

Naast de gepatenteerde rompvorm beschikt de Greenline over een Iskra elektromotor van 7kW. Met
een gemiddelde snelheid van 9 km/u heeft ze daarmee een actieradius van bijna 40km. Wil men harder of verder varen dan kan, middels een simpele schakeling, de zeer zuinige Volkswagen dieselmotor gestart worden. Met 1 volle tank vaart men vervolgens bijna 1.300 km en werkt de elektromotor als generator waardoor er 5kW aan energie geleverd wordt. Ruim voldoende om de energiehuishouding aan boord op peil te houden.

Verder zijn er 6 zonnepanelen op het dak geplaatst. Deze panelen leveren voldoende energie om de boot een snelheid van 7.5 km/u te laten varen zonder dat de accuʼs worden aangesproken. Kortom men vaart gratis, zonder lawaai van een motor en zonder uitstoot van hinderlijke, milieuonvriendelijke uitlaatgassen.

Tevens zorgen de zonnecellen er voor dat als men voor anker of in een haven ligt er geen externe energiebron nodig is om comfortabel aan boord te kunnen verblijven.

De Greenline 33 Hybrid is daarmee het eerste schip met deze technologie geschikt en gebouwd voor de pleziervaart.

Deze milieu vriendelijke manier van varen brengt haar gebruiker op een nog andere manier, dichter bij de natuur. Door twee kimkielen kan de boot gemakkelijk droogvallen waardoor men op een zandplaat, bijv. op de Oosterschelde of het Wad zorgeloos kan genieten van de rust en de natuur. Natuurlijk zorgen de zonnepanelen dat de energiehuishouding op peil blijft.

Dit prestigieuze project is ontstaan uit de samenwerking van J&J Design en Seaway uit Slovenie en Volkswagen Marine uit Duitsland. Gerenommeerde bedrijven binnen de watersport branche.

De Greenline 33 Hybrid draagt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en steentje bij in het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van hinderlijke en vervuilende uitlaatgassen. Door de eenvoudige en comfortabele bediening maakt ze de duurzame watersport beleving toegankelijk voor een breed publiek.

Voor meer informatie, uitleg over de technologie, een film en fotomateriaal: http://www.greenlinehybrid.nl/ of Marnix Hameeteman; info@greenlinehybrid.nl +31-111-481810

Nova Yachting, gevestigd in Bruinisse, is sinds 1981 binnen de Benelux, in de watersport actief als importeur van zeiljachten. Middels de Greenline 33 Hybrid stelt zij zich ten doel de watersport voor een breed publiek toegankelijk te maken , en in een tijd vol complexe milieu-, en economische vraagstukken, een maatschappelijk verantwoorde bijdrage te leveren en de algemene opvatting ten aanzien van de gemotoriseerde watersport positief te beïnvloeden.

Lengte: 9.99 m
Breedte: 3.49 m
Diepgang: 0.65 m
Waterverplaaatsing: 4.50 t
Ontwerp: J&J Design
Motor: Volkswagen Marine TDI 75-4 (18.5 km/u)
Optioneel: Volkswagen Marine TDI 165-5 (27.8 km/u)
Diesel: 400 l (range 1.295 km @ 12 km/u)
Water: 300 l
CE kategorie B
Hybride aandrijving: Iskra 7 kW (range 37 km @ 9 km/u)
Doorvaarthoogte: op aanvraag
Hutten 1 + salon = 5 slaapplaatsen
Prijs, vanaf: € 95.555,00 incl. BTW

terug