Wereldprimeur Hanse 545 tijdens de HISWA te water 2009

Met de nieuwe Hanse 545 brengt Hanse opnieuw een trendsettend zeiljacht op het water. De hoge mast, het doorgelat grootzeil, de zelfkerende fok en T-speed kiel garanderen optimale zeilprestaties. De 545 is ondanks haar lengte eenvoudig te varen en zeer geschikt voor lange zeereizen waarbij veiligheid voorop staat. 

De dekopbouw is functioneel strak, maar biedt veel lichtinval en ventilatie in de salon. Het ruime brug-dekconcept, met de mast voor de opbouw en de ver naar achteren geplaatste stuurwielen, biedt stuurman en bemanning bovendeks allerlei voordelen, zoals meer zitplaatsen en een ergonomische plek aan het roer, waar lijnen en lieren met gemak door een persoon kunnen worden bediend . Benedendeks, te bereiken via een buitengewoon ruime en veilige kajuitingang, zijn niettemin geen concessies gedaan: salon en eigenaarshut zijn royaal bemeten met een zee aan bergruimte.

Ook dit keer is er door de designers van Judel/Vrolijk & Co veel aandacht besteed aan interieur en comfort, zodat het ultieme Hanse-gevoel overal terugkeert, van de ruime salon en de luxe kombuis, de tot de vele slaapruimtes en de aparte doucheruimtes.

Het navigatiegedeelte voldoet ruimschoots aan de eisen van de moderne stuurman, met handig geplaatste kaartplotter en ruimte voor alle bestaande elektronica .

De ruimte voor in de boeg is een uitstekende opbergplaats voor fenders, lijnen en ander materiaal, maar kan ook worden uitgerust als extra kajuit voor de schipper.

Het gebruik van epoxy, composiet kiel en ingelamineerde schotten zijn eerder uitzondering dan regel in de hedendaagse jachtbouw, maar standaard bij de 545, want Hanse gelooft nog altijd in kwaliteit en duurzaamheid.

Importeur Nederland:

W E S T  Y A C H T I N G B.V.
Suderseleane 15
8711GX Workum
The Netherlands

 W e s t  Y a c h t i n g  B.V.
Lantaarndijk 8b
4797SP Willemstad
The Netherlands

terug