De nieuwe Maxi 1060

Linnéa Yacht Group, de nieuwe eigenaar en bouwer van de Maxi zeiljachten heeft de interieurs van zowel de Maxi 1060 (voorheen Maxi 1050) als de Maxi 1300 grondig vernieuwd.

Onlangs werd de nieuwe Maxi 1060 te water gelaten. Aan de romp, een ontwerp van Pelle Petterson, en het tuigage is niets gewijzigd aangezien de zeileigenschappen al uitstekend waren (ook volgens de internationale pers). De opbouw is echter voorzien van een nieuwe raampartij wat voor meer licht in de salon zorgt. De stuurstand is vernieuwd, evenals het dekbeslag en op de spiegel is een groot zwemplateau aangebracht. De boot lijkt nu sprekend op haar grotere zus, de Maxi 1300.

Het interieur is geheel nieuw ontworpen door het bekende Engelse architectenbureau Rhoades Young Designs, die al eerder de interieurs voor Najad ontwierp. Bij binnenkomst valt al meteen het moderne en stijlvolle ontwerp en het hoge afwerkingniveau, kenmerkend voor deze werf, op. Het opvallende gebruik van licht eiken en donker Jaya (een Braziliaanse houtsoort, FSC gekeurd), in combinatie met lichte kleuren zorgen voor een ruime en rustige uitstraling. De indeling is gebruikelijk voor zeiljachten van deze afmeting, met een L-vormig kombuis aan bakboord, de navigatietafel aan stuurboord en twee sofa's, die eventueel als kooi gebruikt kunnen worden. Achter de navigatietafel bevindt zich een ruime natte cel. De voorpiek en de achterhut hebben beide een groot dubbel bed. In de gehele boot is veel bergruimte gecreëerd.

Er is veel aandacht besteed aan de veiligheid. De kajuittrap heeft brede treden met antislip en bij de kajuitingang zijn stevige handgrepen aangebracht. Ook aan het plafond in de salon en bij de kombuis zijn handgrepen. In de kuip zitten zowel bemanning als stuurman comfortabel en veilig. Aan beide zijden op het kajuitdak bevinden zich handgrepen en via de brede gangboorden kan men zich veilig aan dek begeven.

De Maxi 1060 is een sportieve zeiler die haar prestaties laat gelden in het wedstrijdveld, maar die ook evenzo gewaardeerd wordt door de cruisers zonder wedstrijdambitie. De Maxi 1300 met nieuw interieur wordt later dit jaar verwacht. Beide schepen worden getoond op de Hiswa te water in IJmuiden.
De prijs van de Maxi 1060 is 149.820,- incl. BTW

Meer informatie:
Maxi Yachts Benelux
T.a.v. Kees Hundersmarck en Alexander Jonkers
Haven Kloosternol 1
4322 AK Scharendijke
Tel. 0111 672341
http://www.maxiyachts.eu/
info@maxiyachts.eu

terug