Consonant Yachts ontwikkelt nieuw type motoryacht: Noaber

Consonant Yachts is gestart met de bouw van een nieuw type motoryacht, een 47-voets, tweemotorig en zeewaardig model. Het eerste jacht uit deze nieuwe modellijn NOABER zet voor Consonant Yachts een stap naar het bouwen van grotere, sportievere en snellere motorjachten.

De introductie markeert ook de verdere groei van de Vriezenveense werf na de onderscheiding ‘Motorboot van het Jaar’ in 2007 en de opening van een volledig nieuwe werf aan het kanaal Almelo-de Haandrik in 2008. De NOABER 47 is door Consonant Yachts ontwikkeld in samenwerking met Naval Architect Marinus Meijers Yachts Design. Het type NOABER zal zich boven de bestaande Kuster-serie positioneren.

NOABER 47

Een kernmerkend waaiersteven geeft de NOABER een eigen en sportief karakter, dat zich ook zal uiten in de prestaties. De gehele opbouw is volledig verdiept uitgevoerd en beschikt over een midscheepse lage instap die de open kuip toegankelijk maakt. Het aangehangen zwemplateau is toegankelijk via een deur in de spiegel van het schip.

De opbouw is uitgevoerd met geluidsabsorberende wanden en vloeren. De privacy op het jacht wordt nog eens extra vergroot met een verdiept gelegen mediaruimte in het vooronder. Deze ruimte biedt toegang tot de volledig gescheiden eigenaars- en gastenhut alsmede aan het ruime toilet met separate douche.

De NOABER krijgt standaard vloerverwarming en isolatieglas om een optimale klimaatbeheersing te garanderen. De open kuip en de kajuit zijn gelijkvloers; de zitgelegenheden worden verhoogt ingebouwd om de gasten een onbelemmerd uitzicht te geven.

SPECIFICATIES

Lengte:                 
Breedte:
Diepgang:
Doorvaarthoogte:
Gewicht:

14.54 meter
4.40 meter
1.20 meter
2.95 meter
22 ton

Materiaal:
Motoren:
Type:
Vermogen:
Topsnelheid:

Staal
2x Vetus-Deutz
DET 44
114 pk
10 Kn

terug