For Sail Yachtbrokers meldt herstel markt voor gebruikte zeiljachten

HISWA-jachtmakelaar For Sail Yachtbrokers, signaleert een fors herstel van de markt in gebruikte schepen. Vanaf 1 februari wisselden via de verkoopsteiger in Marina Port Zélande en vanuit het internationale netwerk van deze makelaardij maar liefst 29 schepen van eigenaar. Een resultaat, dat met vreugde wordt onthaald na een moeizame periode van ongeveer een half jaar, waarin de markt voor gebruikte schepen vrijwel onwrikbaar vast heeft gezeten.

“In de markt is overigens wel het nodige veranderd. Eigenaren van schepen hebben ons advies gevolgd om de vraag- en laatprijs van hun schip naar beneden aan te passen. Dit is gebeurd, nadat bekend werd dat enige duizenden nieuwe, onverkochte, seriematig gebouwde schepen uit Frankrijk en Duitsland met grote kortingen op de markt zouden worden gebracht en Groot-Brittannië voor Nederlandse kopers dankzij gewisselde valutaverhoudingen bijzonder aantrekkelijk was geworden. Met alle gevolgen vandien voor de waarde van te koop aangeboden gebruikte zeiljachten. Ook hebben wij gemerkt, dat het enige tijd duurde voordat mensen, die hun eigen schip willen laten verkopen om vervolgens een jonger en/of groter schip aan te schaffen, gingen inzien, dat de huidige markt daarvoor volop kansen biedt. Met andere woorden: men focust steeds meer op het uiteindelijk bij te leggen bedrag om de aanschaf van een ander schip te kunnen realiseren. Dat gebruikte schepen ook weer voor verantwoorde financieringsvormen in aanmerking komen, speelt hierbij zeker een wezenlijke rol”, aldus Jan-Ward en Rens van Dantzig vanuit Marina Port Zélande.

For Sail Yachtbrokers constateert ook, dat de bemiddelingsportefeuille goed gevuld blijft. Ook hierbij speelt de kans om tegen lagere prijzen dan weleer een ander schip te kunnen verwerven.

For Sail Yachtbrokers meldt met ingang van dit seizoen agent voor North Sails te zijn geworden. Dit betekent, dat zeilers zeven dagen per week op hun kantoor terecht kunnen voor opmeten en bestellen van nieuwe zeilen, reparaties en onderhoud en toegesneden advies. For Sail Yachtbrokers is in Zuid-Nederland de makelaar met het grootste aanbod van zeiljachten en motorsailers vanaf € 50.000 op één locatie.

terug