MWR/Groene Hart Sloepentocht 2009

Motorboot- en Watersportvereniging Reeuwijk organiseert dit jaar voor de tweede keer een sloepentocht door het Groene Hart. Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 mei 2009 wordt de tweede editie van de sloepentocht gevaren. In tegenstelling tot vorig jaar nú geen twee maar drie dagen varen met twee overnachtingen: één in Kudelstaart en één in Leiden. De vaartocht gaat voor een groot gedeelte over de Hollandse Plassen, zoals de Braassemermeer, deWesteinder- en Kagerplassen. De start en einde van de tocht is in Reeuwijk bij de watersportvereniging. In 2008 ging de tweedaagse vaartocht via de Holandsche IJssel naar Montfoort. Daar kon worden overnacht op de boot, of waar sommige deelnemers de voorkeur aangaven de nacht thuis door te brengen. De volgende dag werd Woerden en Alphen aan den Rijn aangedaan via de Oude Rijn en via de Gouwe werd naar Gouda teruggevaren.

Wie wil overnachten in de sloepen kan dat doen, eventueel kan in een locatie in de buurt van de jachthaven worden geslapen of kan de nacht thuis worden doorgebracht. De deelnemers dienen daar zelf zorg voor te dragen.

Iedereen die beschikt over een sloep en woonachtig is rond de Reeuwijkse Plassen kan gratis aan de tocht deelnemen.Men hoeft hiervoor geen lid te zijn van de MWR. Opgave tot 15 april of informatie bij Douwe van der Sluis, telefoon 06-36029581 of Hans Cabout, telefoon 0182-524985. Zie www.mwr-reeuwijk.nl.

terug